Crikvenicu posjetilo vodstvo Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka
C

Kada je prije tri godine Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera dobio poziv Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals – ACAP), međunarodne mreže koja okuplja stručnjake, poduzetnike i znanstvenike iz raznih grana koji su iz Hrvatske ili hrvatskih korijena, a koji žive i rade u SAD-u, da sudjeluje na njihovoj godišnjoj konferenciji u Clevelandu i ondje prezentira mogućnosti Hrvatske, a time i Primorsko-goranske županije, u području zdravstvenog turizma i zdravstvene industrije, započela je zanimljiva priča o suradnji.

Rezultat bi trebala biti izrada integriranih i personaliziranih wellbeing i wellness programa u Hrvatskoj za američko tržište. Time bi se Hrvatska u cjelini, a samim time i Kvarner i Rivijera Crikvenica, trebali pozicionirati na tržištu SAD-a kao vrhunska međunarodna destinacija za zdravlje i kvalitetu života. ACAP je osnovan 2014. godine, a danas broji 2.300 članova.

Članovi ACAP-a su već ranije imali priliku posjetiti i upoznati Rivijeru Crikvenicu kroz sudjelovanje na Međunarodnoj konferenciji zdravstvenoga turizma (CIHT) koja se svake godine održava u Crikvenici.

Osmeročlana delegacija, koja se sastoji od doktora, nutricionista, wellness menadžera, pravnika specijaliziranoga za zdravstvo, medicinske sestre, stručnjaka za digitalni marketing i web dizajn, stručnjaka za postoperativnu skrb i masažu i vlasnika turističke agencije provela je pet dana u Primorsko-goranskoj županiji, od 7. do 11. studenoga, a domaćini su bili Opatija i Crikvenica. 

Turistička zajednica Grada Crikvenice je za američke goste pripremila zanimljiv i dinamičan program na području Crikveničko-vinodolske rivijere. Nakon što su se na putu iz Opatije ukrcali na brod Mali Marino u Jadranovu, imali su priliku Rivijeru Crikvenicu razgledati s mora. U Selcu je bio iskrcaj i krenulo se put Pavlomira u Novom Vinodolskom gdje ih je čekala degustacija vina te kulinarska radionica.

Gosti su bili smješteni u hotelu Katarina u Selcu te su vrijeme prije večere u restoranu Dida iskoristili za razgledavanje malog primorskog mjesta koje ih se vrlo dojmilo. Posjetili su Terme Selce te kroz četverosatni program isprobali razne tretmane i usluge koje institucija nudi. U Bribiru su posjetili kulu, gdje ih je dočekao frankopanski ručak. Da bi doživljaj davnih vremena bio potpun, svi su bili odjeveni kao Frankopani.

U Kući Klović su se susreli s glagoljicom, razgledali su atelier Marijana Mavrića, koji je potom u Gradskoj galeriji u Crikvenici našim gostima prenosio umijeće slikanja. Posljednja postaja drugoga dana bio je restoran Burin. Posljednji dan boravka američkih Hrvata na našoj rivijeri bio je rezerviran za posjet Thalassotherapiji i oproštajni ručak u restoranu Domino, gdje je naglasak stavljen na ponudu Ceste plave ribe. 

Ponosni smo što smo naše goste imali priliku upoznati s turističkom ponudom, smještajnim kapacitetima, outdoor ponudom i drugim zanimljivostima. Ipak, sadržaji koji su im prezentirani samo su kap u moru naše ponude, koji su ovaj put bili uvjetovani i vremenskim (ne)prilikama.

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić iskazala je svoje zadovoljstvo ovim posjetom: „Ugostili smo američke partnere koji planiraju kreirati program za američko tržište koji će uključiti zdravstvenu, wellness i aktivnu turističku ponudu na području crikveničke rivijere. Potrudili smo se pokazati najbolje – kroz zdravstvene institucije, kulinarske i likovne radionice, povijest, kulturu i gastronomiju.

Dojam naših američkih prijatelja je izvanredan, nadam se da ćemo otvoriti novo tržište i da će na crikveničku rivijeru dolaziti američki gosti. Upoznali smo naše partnere s hotelijerima, zdravstvenim institucijama i agencijom koja na terenu može odraditi sve što treba za grupe. Očekujemo da bismo već sljedeće godine mogli dočekati nove američke goste.“

Tekst, foto: PR

Prethodni tekst – CRIKVENICA DOMAĆIN DESETOG IZDANJA KONFERENCIJE O ZDRAVSTVENOM TURIZMU

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci