CNN Travel ima riječi hvale za Istru i Kvarner!
C

CNN (Cable News Network) međunarodna je 24-satna informativna televizijska postaja. Emitira putem satelita i kabelske televizije. Osnovao ga je Ted Turner 1980. godine, a sjedište mreže je u Atlanti. CNN ima Travel rubriku koja donosi najnovije vijesti o putovanjima, uvide u odredišta, inspirativne ideje za putovanja, originalna zapažanja i temeljito istražene ‘insajderske’ vodiče za gradove i zemlje s uputama do najpopularnijih svjetskih restorana, barova, hotela i aktivnosti.

Upravo na CNN Travelu je napisan članak o Istri i Kvarneru. 

Često a stranim medijima čitamo o divnoj Dalmaciji i Dubrovniku, što je, moramo priznati, sasvim razumljivo jer je jug Hrvatske nešto posebno.

Ovog puta se CNN Travel dotaknuo dva naša bisera – Istre i Kvarnera, kao mjesta koja kriju bogatu hrvatsku kulturu i povijest. Tragove su pustili stari Grci i Rimljani, Mlečani, Austro-Ugari i Talijani – u hrani, arhitekturi i jeziku.

U članku se spominje Istra, Motovun na brežuljku, amfiteatar u Puli, Rovinj, Grožnjan.. A kako bi pričali o Istri a ne spomenuli hranu. Tartufi, maslinovo ulje, kamenice i dagnje su pravi specijaliteti o kojima mora znati cijeli svijet! I naravno, teran i istarska bijela malvazija.

Nastavljamo s druge strane Učke, i naravno, grad koji prvi pada na pamet – Opatija bajna. Habsburška arhitektura, koljevka hrvatskog turizma i divan Lungomare koji vodi do Ičića i Lovrana su pronašli mjesto u članku.

Zatim, naš Grad koji teče – Rijeka. Naša luka, Korzo, Trsatska gradina se preporučuje čitateljima CNN Travela.

Od otoka su spominje Krk, Lošinj, Cres i Rab. Na Krku se preporučuju plaže, vrbnička žlahtina, stara jezgra grada Krka i staze koje vode do skrivenih uvala.

Cres su usporedili s malom Venecijom i otokom na kojem morate isprobati cresku janjetinu. ”Ugodno, uspavano mjesto s tihim šljunčanim uvalama.”

Lošinju su dodijelili epitet savršenim netaknutim utočištem. Njegove plaže, šetnice i biciklističke staze u borovom hladu su poseban doživljaj.

Na Rabu su se nekim čudom smjestile 20-ak pješčanih plaža koje ga čine savršenim odredištem za ljubitelje kupanja i sunčanja.

Lijepa potvrda za naš kraj i odlična promocija na početku nove godine kad mnogi planiraju odmor iz snova. Cijeli članak pročitajte na linku.

Povezan članak – PUTNICI IZ HRVATSKE SADA MOGU REZERVIRATI LETOVE PUTEM PLATFORME BOOKING

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci