Blogerica Tamara Štiglić Vodopić nam je otkrila 5 preporuka romana za ljetne dane
B

Ovaj ljetni period se trudimo opustiti i okupirati uživanjem i relaksiranjem, a koji je bolji način od opuštanja nego uz dobru knjigu, miris i šum mora i hladovina. Idila!

Tamara Štiglić Vodopić koja stoji iza bloga ČITAM GLEDAM SLUŠAM nam je rekla koji su to hit naslovi za čitanje gdje god se nalazili.

”Osobno ne volim odvajati ljetno od nekog drugog oblika čitanja pa tako ni žanrove ili vrste knjiga koje tada čitam. Mojih je pet preporuka odlično i za plažu, i planine, i ljeto i zimu, ali se nadam da možda narednih par mjeseci imate koju minutu kako biste im se posvetili”.

Riana Petanjek: Do kraja svijeta i nazad (Iris Illyrica)

Jedno od najvećih iznenađenja godine, ali i jedna od najdražih knjiga koje sam pročitala je ovaj fascinantni putopis u kojem nas naša poznata putnica Riana Petanjek vodi u šest zemalja Južne Amerike, Brazil, Argentinu, Urugvaj, Boliviju, Čile i Peru.

Upoznat ćete kulturu i običaje, tradiciju i stanovnike ovih šest predivnih zemalja koje nam je Petanjek predstavila na neizmjerno zanimljiv način, nepretenciozan i prepun zanimljivosti, popraćen fotografijama od kojih zastaje dah.

Laura Purcell: Korzet (Znanje)

Gotički su romani posljednjih godina uzeli maha i sve su zanimljiviji čitateljima. Osvajaju svojom mistikom, atmosferom toliko opipljivom i tajanstvenom da nas već svojim prvim stranicama uhvate i ne puštaju do samog kraja. Laura Purcell ime je koje treba zapamtiti jer nam donosi zaista posebne i originalne priče.

U ovom romanu pratimo priču neobične Ruth koja pripovijeda iz zatvorske ćelije, sudbinu toliko tešku i nesretnu da nam je jednostavno teško povjerovati zašto je ona zapravo iza rešetaka. A u ovome je romanu sve vrlo zamršeno i neizvjesno do posljednje rečenice.

K.A.Tucker: Divljina u srcu (Fokus na hit)

K.A.Tucker je mnoge čitatelje nepovratno osvojila prvim dijelom ove trilogije o razmaženoj djevojci koja ostavlja svoj život u Torontu te odlazi u daleku, hladnu i opasnu Aljasku kako bi provela posljednje dane sa svojim teško bolesnim ocem.

Divljina u srcu drugi je dio trilogije u kojem ponovo susrećemo Callu i Jonu koji se navikavaju na zajednički život u toj najudaljenijoj američkoj saveznoj državi. Bezbroj zanimljivih situacija, novih nezaboravnih likova te odnos između Calle i Jone koji je dobio jednu novu, ozbiljniju dimenziju nezaobilazno su štivo za bilo koje doba godine, a ljeti idealno da vas dobro rashladi izvana, a ugrije iznutra.

Valerie Perrin: Svježa voda za cvijeće (Sonatina naklada)

Roman koji ne biste smjeli zaobići u bilo koje doba godina ova je tužna priča koja prati život jedne nesretne žene i njene osobne gubitke, ali i mnogobrojna iskupljenja, i njena i mnogih oko nje.

Ova bi vas priča mogla ganuti do suza i to u više navrata jer je iznimno potresna, a ispričana na jedan poseban, gotovo lirski način koji jednostavno ne dopušta da svoje osjećaje zadržite u sebi. Ovaj roman treba doživjeti svim osjetilima.

Marjan Kamali: Knjižara u Teheranu (Buybook d.o.o.)

Predivna priča o ljubavi, onoj koja ne poznaje granice, a opet ju je tako teško ostvariti. Zabranjeni osjećaji, suprotstavljene strane i roditeljski ponos, a prije svega kulturni i tradicijski običaji sve je ono što ćete proživjeti kroz ovu priču.

Ispričana kroz u isto vrijeme predivne i tužne događaje iz prošlosti i one pune saznanja u sadašnjosti, Knjižara u Teheranu priča je koju ćete još dugo pamtiti.

Ako ste već rezervirali datum za svoj godišnji odmor a bili ste u potrazi za naslovima koje ćete ponijeti na plažu, nadamo se da smo vam u suradnji s Čitam Gledam Slušam pomogli!

Prethodni članak – ROMAN “LJUBAVNA HIPOTEZA” KONAČNO DOSTUPAN I NA HRVATSKOM JEZIKU

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci