Cidrani ocat je osmislio mladi hrvatski startup koji ima viziju svaku hranu učiniti superhranom!
C

Cidrani je način života koji spaja inovacije s mudrostima drevne prirodne medicine. On potiče hedonizam, ali hedonizam s mjerom kroz uživanje koje vodi k našem napretku. On je ispred svog vremena ali odiše luksuzom. On brine za zajednicu i iako zna da je svaki čovjek jedinka, također je svjestan da kroz zajedništvo postižemo sinergiju i nevjerojatne rezultate. Također je i strpljiv i prati ritam prirode, kao što i fermentacija zahtijeva vrijeme, trud i brigu. 

O TIMU IZA CIDRANIJA

Cidrani je osmislio mladi hrvatski startup, Nika Pintar i Bruno Balen, koji imaju viziju svaku hranu učiniti superhranom. Istražuju i razvijaju svjetske inovacije na području fermentacije. „Pogoni nas i strast za poticanjem razvoja ruralnih područja i zato dio svog prihoda investiramo u nove projekte koji u sebi sadrže održivi razvoj, inovativne metode proizvodnje hrane, zdravlje čovjeka i okoliša, međugeneracijske edukacije“ – objašnjava Nika Pintar.

Cidrani tim svakodnevno radi na razvoju novih recepata usklađenih s prirodom i čovjekovim napretkom, koristeći pritom znanje i tehnologiju modernog doba.

CIDRANI CRAFT OCAT

Cidrani nazivaju octom u nedostatku boljeg pojma. On je zapravo jedan visokofunkcionalni fermentirani tonik od cider jabuka koji obiluje mikronutrijentima, posebice polifenolima – sadrži ih čak 8000 mg/l. Usporedbe radi, visokokvalitetna maslinova ulja koja imaju više od 250 mg polifenola po litri službeno se smiju nazivati dobrima za zdravlje. Polifenoli su antioksidansi koji se povezuju s očuvanjem mladosti i razlog zašto ih Cidrani ima toliko je divlja fermentacija posebne sorte cider jabuka, zbog koje i ima svoju karakterističnu duboku zlatno-crvenu boju.

Postupkom divlje fermentacije nastaje i wild mother kultura – bogatstvo probiotika, enzima i dobrih bakterija. Upravo zato Cidrani nazivaju i živim octom jer nije pasteriziran, što znači da sve te vrijedne bakterije mogu pogodno djelovati na našu probavu, metabolizam i raspoloženje. Čak do 80% našeg imunosnog sustava živi u našem probavnom traktu, a tamo nastaje i do 90% serotonina u našem tijelu, zbog čega uistinu možemo zaključiti da visoko stanje duha započinje upravo s dobrom probavom.

CIDRANI HONEY – Premium organski jabučni ocat infuziran sirovim medom

Baza Cidrani Honeyja je Cidrani Original, obogaćen organskim sirovim medom od bagrema koji mu daje slatkoću. Ovaj recept inspiriran je narodnim receptima za bolju kvalitetu sna, a radi se o spoju prebiotika, probiotika, enzima i polifenola, koji su ključ dobre probave i dugovječnosti.

„Običan med na policama dućana najčešće je pasteriziran, čime on gubi svoja ljekovita svojstva po kojima je poznat već tisućama godina. Sirovi med nije procesuiran, što znači da sadržava sve one dobre nutrijente koji podižu imunitet, prebiotike i enzime za zdravlje probave i moćne polifenole, čuvare dugovječnosti“ – objašnjava Nika.

CIDRANI FOUR SEASONS – OCAT KOJI NEMA OKUS OCTA

Gustoća mikronutrijenata, kompletna informacija bilja i živa probiotička wild mother kultura sljubljeni su u Cidrani Four Seasons liniji – jedinstvenom funkcionalnom konceptu dodataka jelima inspiriranom drevnim oxymelima. Naziv oxymel koristio se još u antičkoj Grčkoj i Rimu, a označava spoj meda i živog octa, infuziranog biljem, koji je služio kao okrepa za zdravo tijelo, visok duh i mentalnu jasnoću.

Kao posvetu toj drevnoj mudrosti, liniju su nazvali prema latinskim nazivima godišnjim dobima, a njome vladaju pomno odabrani organski sastojci visoke funkcionalnosti u skladnim omjerima koji su rezultat višefaznog procesa fermentacije.

Za funkcionalan tonik, dodajte žlicu u čašu vode i uživajte u bogatstvu okusa i blagodatima probiotika.

Kreirali su četiri okusa za četiri slijeda, a nedavno su osvojili i priznanje jednog od vodećih svjetskih prehrambenih sajmova – SIAL Paris na kojem su proizvodi iz istoimene linije postali dio ‘SIAL Innovation selekcije 2020’ te ušli u utrku za glavnu nagradu – SIAL Grand Prix Innovation Awards.

  1. Ver – orijentalna snaga đumbira, kurkume, komorača i korijandera odlično se sljubljuje s hladnim predjelima kao što su sir, pršut ili hummus
  2. Aestas – okus mediteranskog ljeta koji spaja ružmarin, borovicu i lavandu i oplemenjuje ribu, sotirano povrće i tjesteninu
  3. Autumnus – nova dimenzija omiljenih okusa dimljene paprike, čilija i kumina obogatit će svaki steak ili druga, dobro nam znana, teža jela
  4. Hiems – okus bakinih kolačića, slatki gušt s kardamomom, klinčićem i cimetom novi je šlag za svaku tortu

Više informacija doznajte na: https://niksennutrio.com

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci