Hrvatski kreativci: CHARM&S je novi brend čije haljine nosimo ovog ljeta
H

Iz grada s najljepšim zalaskom sunca dolazi nam novi hrvatski modni brand – CHARM&S.

Modne znalce i ljubiteljice hrvatskog dizajna oduševit će činjenica da je ovih dana Suncem okupanom Zadru pokrenut novi hrvatski modni brand i web trgovina CHARM&S.

U pokretanje nove modne marke na hrvatskom tržištu hrabro su se upustile dvije prijateljice, Maja Živković i Sandi Babić dugogodišnje ljubiteljice elegantnog i svevremenskog modnog izričaja.

Prijateljice Maja i Sandi su osnivačice brenda

‘Nakon što doslovce otkad smo bile djevojčice maštamo o ovom poslu, nakon nekoliko godina modne uspavanosti odlučile smo krenuti i rekle sad ili nikad’ – istaknula je Sandi, inače financijska direktorica tvrtke. ‘Iza svih nas je nekoliko iznimno napornih godina i vjerujemo da je upravo sad odlično vrijeme za pravo modno osvježenje.’ kazala nam je Maja, kreativka i marketing menadžerica CHARM&S-a. ‘Od starta smo znale da želimo raditi modu za sve žene, bez obzira na godine i građu. Željele smo da se naši kupci u haljinama osjećaju kao u drugoj koži, za što su nam pri stvaranju kolekcije bili presudni materijali koji dišu i miluju i najosjetljiviju kožu na najvećim ljetnim temperaturama.

”Kada smo započinjale s brandom misao vodilja nam je bila da se želimo baviti nečim sto nas veseli, što nas opušta i čini sretnima. Obe smo se odmah složile da je to osnivanje modnog brenda! Motivirala nas je želja da radimo ono sto volimo, o čemu većinu vremena pričamo i da to oplemenimo i napravimo posao od onoga sto nam stvara radost dok o tome mislimo, pričamo…isto tako vidjele smo kolika je potreba tržišta za elegantnim haljinama za žene svih dobi i građe, koje ne žele izgledati identično jedna drugoj tako da smo se odmah time i vodile…” rekle su nam vlasnice brenda.

Vječno ljeto poslužilo je kao inspiracija za brend CHARM&S 

Inspiraciju za prvu kolekciju dvije prijateljice su pronašle u vječnom ljetu, boravcima na dalmatinskom suncu, šetnjama uz plažu i vrućim ljetnim zabavama. ‘Ovom kolekcijom smo htjele probuditi modnu uspavanost koja nas je sve pokosila proteklih godina, a prema reakcijama kupaca i prvim pogledima javnosti mislimo da smo u tome i uspjele’ – složile su se Zadranke.

”Inspiraciju pronalazimo u stvarnim ženama iz našeg okruženja, prijateljicama, sestrama, stylish ženama koje vidimo oko sebe. Ali isto tako ne bježimo od trendova. Jer trend je ono što pokreće žene da obnove garderobu. Životinjski uzorci su recimo jako popularni ove sezone, što smo onda spojile sa krojevima i modelima ljetnih haljina i kaftana. U svakom slučaju želimo da se žena u našim komadima osjeća ugodno, elegantno, moderno” rekle su za Stiluetu.

Proljetni dio kolekcije mami ugodnim i laganim viskozama u nježnoj puder rozoj boji i trendi boji mente te vječnim modelima malih crnih haljina u žakardu tigrastog uzorka. Ljetni dio kolekcije osvaja tigrastim uzorcima, raskošnim kaftanima, pamucima i svilama za najuzbudljivije dnevne stylinge. Fotografiranje za prvi lookboog brenda potpis je poznate modne fotografkinje Maje Kljajić.

Jedna od zanimljivosti ove friške modne priče su i nazivi haljina kojima su dizajnerice odale hommage ženama u svom životu i okolini koje su ih inspirirale prilikom dizajniranja kolekcije. Tako će od ove godine mnoge stylish ljetne ormare krasiti Tina, Irena, Anna, Erny, Lilly….
https://www.instagram.com/p/CczWNTiM1Zn/

Održivost i očuvanje planeta

Osim želje da zadovolje ukuse i želje kupaca, pri pokretanju brenda nisu zaboravile na održivost i očuvanje planeta stoga su prvenstveno u procesu dizajniranja vodile računa da je odjeća kreirana od najkvalitetnijih materijala, u krojevima i veličinama koje će kupci nositi dugo. Naime, stava su da se održivost modne industrije ne ogleda u organskom porijeklu tkanina već u smanjenju modnog otpada, kreirajući komade koji će se nositi iznova, dugo godina. ‘Tako svi skupa, i mi i kupci, svjesno pomažemo održivosti modne industrije, smanjenju modnog otpada i emisije CO2 pri proizvodnji i uništavanju viškova.’ – ponosno ističe Sandi.

Za Stiluetu su otkrile i planove za CHARM&S kolekcije

”Nove kolekcije već su u pripremi…ljetna capsule kolekcija od par limitiranih komada biti će snimljena za doista jedinstvenom mjestu koje će sigurno sve oduševiti, a ove zime pripremamo kapute neviđene na ovom tržištu napravljene od najkvalitetnijih materijala isto tako i ostale zimske tražene komade!”

CHARM&S kolekciju možete razgledati i kupiti na službenoj web trgovini www.charmis-fashion.com, u zadarskom showroomu CHARM&S, Varaždinska 3 te u koncept trgovini Lanterna na adresi Trg Ivana Pavla II, br. 1 u Šibeniku.

Volite hrvatsku modu? – ZA HLADNIJE PROLJETNE DANE BIRAMO ŠTRACA MAJICE S COOL NATPISIMA

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci