NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERCentar za rehabilitaciju Rijeka...

zadnje objave

Centar za rehabilitaciju Rijeka na Korzu otvara izložbu pod nazivom „Isti smo u različitosti“

Centar za rehabilitaciju Rijeka pruža socijalne usluge  odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama te djeci s teškoćama u razvoju. Rad se sastoji od pružanja usluge smještaja, boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, odgoja, osposobljavanja u posebnim uvjetima, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije te organizirano provođenja slobodnog vremena s ciljem podizanja kvalitete življenja osoba s invaliditetom. U Centru je trenutno smješteno 243 osobe (cjelodnevni i poludnevni smještaj) o kojima se brine 159 djelatnika.

Jedan od oblika provođenja slobodnog vremena, ali i terapija, su kreativne radionice. Likovna radionica temelji se na izražavanju kroz umjetnost te su tematski osmišljene od strane likovnog terapeuta Andreja Kurtina. Polaznici kreiraju svoja djela u skladu sa svojim mogućnostima i raspoloženjima te se na taj način potiče njihova kreativnost, izražavanje, poboljšanje samostalnosti i unapređenje kvalitete života. Radovi koji nastaju predstavljaju se na izložbama te tako daju dodanu vrijednost samim korisnicima, a lokalna zajednica se senzibilizira i potiče na intenzivnije uključivanje osoba s invaliditetom u društvo.

Izložba pod nazivom „isti smo u različitosti“ je prikaz života i rada Centra za rehabilitaciju Rijeka kroz sliku i riječ, sa ciljem upoznavanja javnosti sa osobama sa intelektualnim poteškoćama, autizmom i ostalim pridruženim smetnjama. Otvaranje izložbe održat će se u petak, 21. siječnja 2022. godine u 10:00 sati na gradskim postamentima ispred Robne kuće Korzo, Rijeka na kojoj će uz ravnateljicu Centra Ivu Letinu sudjelovati sadašnji i bivši djelatnici i korisnici Centra za rehabilitaciju, prethodni ravnatelji Centra, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, predstavnici srodnih institucija i drugi gosti.

Misija Centra je promicanje razvoja usluga  podrške osobama s intelektualnim teškoćama kroz njihovo aktivno uključivanje u društvenu dinamiku svakodnevnog življenja zajednice koja cijeni njihov doprinos i poštuje njihova ljudska prava i mogućnosti.

Izvor: PR

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE