Café Imperial i Café Strauss imaju neodoljivu čoko ponudu! Koga vodite na slatke trenutke?
C

Devet od deset ljudi obožava čokoladu. Ova jedna osoba – ne govori istinu.

Čokolada ima slatku moć uljepšati svaki dan, a dani su bili posebno dražesni i slatki svima koji su ovoga vikenda posjetili Festival čokolade u Opatiji.

U Opatiju smo se zaputili u punom sastavu. Očekivali smo puno lijepih trenutaka i potencijalno novih okusa, a ono što nismo očekivali je šušur i gužva s kojom povezujemo najslavnije opatijske dane. Predivno!

Jedna od najpoznatijih opatijskih kavana, Café Imperial, zablistala je u punom sjaju. Impresivno uređenje, velika terasa na samoj žili kucavici Opatije, ne čudi da je ovo mjesto postalo mnogima omiljeno.

Kako je naš dolazak vezan uz Festival čokolade,  moramo spomenuti kako Imperial u ponudi ima brojne čokoladne slastice i fantastične aromatizirane tople čokolade. Ipak, ovoga puta smo se, umjesto uživanja u klasičnoj ponudi, odlučili za posebnu ponudu koju i vi možete kušati!

Choco tacos su oduševili našu mlađu generaciju, tope se u ustima, a okus podsjeća na sladoled iz djetinjstva koji ste vjerujemo svi voljeli – Snjeguljicu.

Odrasli dio tima oduševio je choco burrito s trganom svinjetinom i glaziranom tamnom čokoladom. Čokolada je decentno umetnuta u burrito i ni u jednom zalogaju nije dominantna, a ipak je osjetno prisutna. Prefino!

Za ljubitelje doista drugačijeg pristupa i jela „izvan okvira“ preporučamo  choco tagliatelle s raguom od šumskog voća i badema. Prvi zalogaj bio je čudan, međutim svakim novim zalogajem jelo je postalo kompeksnije i ukusnije! Neobično, ali upravo to i je poanta posebnog sljubljivanja jela, zar ne?

Za vrijeme našeg boravka Imperial je posjetila i maskota Liburnia Hotel & Villas, Liri! Teško je opisati koje oduševljenje je nastalo među mališanima! Tražite li savršene jesenske trenutke uživanja, Imperial u Opatiji mora biti na vašoj #mustvisit listi.

Subotnja i nedjeljna prijepodneva rezervirana su za  ‘Obiteljska jutra u Imperialu’, od 10 do 13 sati.

Mališane čekaju simpatični sadržaji,  zabava s animatorima i popularnom maskotom Liri, dok roditelji mogu na miru uživati uz kavicu i kolače! Savršeni jesenski trenuci u Opatiji!

A novo mjesto koje smo otkrili i koje također mora biti na vrhu vaše #mustvisit liste je i Café Strauss.

Prvi dojam – prekrasno! Opatija ima jedan poseban štih i upravo se ta ljepota bogate opatijske povijesti prelila u svaki kutak ove kavane. Café Strauss svoju je ponudu nedavno obogatio ponudom fantastičnih bruncheva, a mi smo prednost ovom prilikom dali posebnom čokoladnoj ponudi.

Jelo koje je obilježilo čokoladni opatijski vikend je čoko burger! Burg O’Choco s trganim junećim obrazima glaziranim čokoladom i espressom nevjerojatan je spoj mesa i čokolade. I dokaz da su ponekad naizgled nespojive kombinacije – najbolje kombinacije! Ljubitelji zdravih zalogaja mogli su uživati u domaćoj čokoladnoj granoli s maslacem od kikirika. Naš dojam za granolu – pet plus!

Život je dosta užurban. Brz i brzoplet. Pronašli smo još jedan trenutak dana u kojem ćete hedonistički zastati i uživati. Uz Choco Martini i Chocolatini u Straussu brige nestaju! Naravno za odrasle, djeca imaju priliku uživati u aromatiziranoj toploj čokoladi.

  Trebate samo dobro društvo jer odlična ponuda vas čeka!

Prigodno i u skladu s temom, imamo i mi „Šećer na kraju“. Naime, odlična je vijest da u posebnoj čoko ponudi iza koje stoje vrsni chefovi Liburnia Hotels & Villas možete uživati do 25.11.2022.

Iz Stilueta arhive – Posjetili smo Café Imperial čim se otvorio!

Fotografije potpisuje Ivor Mažar.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci