ZTC

Svake godine već u studenom, s prvim padom temperatura, dočeka nas ista priča – ona Božićna! Izlozi su sve ranije okićeni, a trgovi gradova već blistaju u božićnom ruhu dok se iz svake trgovine čuju poznate božićne pjesme. Uskoro će i najave prvi blagdanskih evenata, a u punom jeku su i pripreme za advente u svjetskim gradovima. Kao da se nismo pošteno uživali i ispratili jesen, a sa svih smo strana okruženi lampicama i snjegovićima. Je li prerano? Sigurno ste se i sami bezbroj puta upitali isto pitanje.

Svake godine stručnjaci u medijima govore kako je Božić izgubio svoju čar, postao iskomercijaliziran, no to znamo već dugo vremena. Pravo pitanje jest kako ćemo se sami kao pojedinci prema tome odnositi? Hoćemo li dopustiti da se blagdani pretvore u nepotreban stres, užurbanost te na kraju krajeva planiranje već od jedanaestog mjeseca ili ćemo se prepustiti čaroliji kada za nju dođe vrijeme? Blagdani su za mnoge najdraže vrijeme pa zato i sami vole uraniti s uživanjem i slavljenjem istih i znate što? U tome nema baš ništa loše. Na kraju krajeva bit je Božića zajedništvo, ljubav, uživanje s najmilijima, a ako to znači pokoju božićnu večeru već u studenom zašto ne?

I sami smo razmislili o nekoliko savjeta kako se početi pripremati za blagdane, no s dozom umjerenosti. Ako uživate u planiranju i organiziranju, pokušajte na vrijeme isplanirati potencijalne izlete, božićne večere s obitelji ili prijateljima i slično. Koliko god nam se čini da blagdansko raspoloženje svake godine urani, nekako nam uvijek nestane vremena za baš sve isplanirane aktivnosti.  Važna stavka je naravno i kupovina darova. Vjerojatno ste se i sami zatekli u onoj situaciji da na badnjak lutate u potrazi za otvorenim trgovinama i savršenim darovima, ove godine postepeno kupujte darove za sve, što je ujedno dobro i za budget!

Ako uživate u dekoracijama, no ne želite pretjerati prerano, božićni duh uvodite korak po korak u svoj dom. Par dekoracija na stolu, set lampica i pokoja svijeća već će stvoriti zimsku adventsku atmosferu. Na kraju krajeva, najvažnije je prepuštanje čaroliji i uživanje u Božiću koji nam stiže za točno 47 dana!


Pripremila: Stilueta
Photo: Unsplash

Kancelarija bar