Booking.com otkriva male stvari koje pomažu putnicima da se osjećaju kao kod kuće
B

  • Više od pola (59%) putnika iz Hrvatske otkriva da bi voljeli dobiti paket dobrodošlice od domaćina, od čega bi 7% njih bilo razočarano kad ga ne dobili
  • Ukusne lokalne delicije najpopularniji su poklon koji bi 53% putnika iz Hrvatske voljelo dobiti u poklonu dobrodošlice, a nakon toga slijede personalizirane preporuke za zanimljive lokacije u blizini smještaja (40%)
  • Više od pola globalnih putnika (51%) očekuje ugodniji ambijent u smještajnom objektu, pri čemu gotovo pola (48%) očekuje toplu dobrodošlicu kako bi se lakše smjestili i osjećali kao kod kuće nakon napornog putovanja
  • Istraživanje otkriva da je činjenica da se netko brine za njih i da se osjećaju dobrodošlima važna za 49% globalnih putnika kako bi se što lakše prilagodili novom okruženju


Odlazak na odmor nešto je čemu se svi raduju, međutim, povremeno može izazvati osjećaj stresa i strah da će nešto propustiti dok pokušavaju svoj boravak iskoristiti na najbolji mogući način.

Topla dobrodošlica po dolasku u smještajni objekt može učiniti razliku i pomoći putnicima da se brzo prebace u raspoloženje za odmor. I dok brojne vrste nehotelskih smještajnih objekata nude izvrsne sadržaje, brojni putnici smatraju da je upravo osobni pristup ono zbog čega ćete se u nekom objektu osjećati kao kod kuće. 68% globalnih putnika i 66% putnika iz Hrvatske slaže se da je pružanje ugodnog smještaja i drugog doma gostima za njih ono što čini dobro gostoprimstvo.

Cozy home interior, everything is ready for winder night, fireplace, hot chocolate

Prema nedavnom istraživanju Booking.com-a, vodeće svjetske tvrtke za povezivanje putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekta, u kojem je sudjelovalo 21.500 putnika s 29 različitih tržišta, više od pola globalnih putnika (55%) i 66% putnika iz Hrvatske voljelo bi dobiti paket dobrodošlice od domaćina, a među njima, 10% gostiju (6% za goste iz Hrvatske) bilo bi razočarano kad ih u sobi ne bi dočekao nikakav poklon dobrodošlice.

Osobna nota kao što su lokalni savjeti može biti iznimno korisna. Informacije o lokalnim delicijama koje vlasnik ili upravitelj objekta podijele s gostima ocijenjene su kao najvrjednije informacije koje bi putnici voljeli dobiti u paketu dobrodošlice (40%) što misli čak 53% ispitanika iz Hrvatske, kao i preporuke koje su personalizirane upravo za njih (36% za globalne putnike, 40% za putnike iz Hrvatske).

A gdje god ih putovanje odvede, više od pola globalnih putnika (51%) očekuje ugodnije okruženje zahvaljujući angažmanu vlasnika, a isto očekuje i 59% putnika iz Hrvatske, pri čemu gotovo pola globalnih putnika (48%) aktivno traži toplu dobrodošlicu nakon stresa koje donosi putovanje (isto vrijedi za 54% putnika iz Hrvatske). Osim toga, 44% gostiju iz Hrvatske želi da se netko brine za njih i očekuje da im domaćin pruži toplu dobrodošlicu kako bi zajamčili da se brzo prilagode novom okruženju.

Bottle of champagne and glasses on a table in the hotel room

Uz više od 28 milijuna registriranih jedinica, uključujući više od 5,7 milijuna jedinica u kategoriji kuća za odmor, apartmana i drugih jedinstvenih smještajnih objekata, u više od 146.000 odredišta u 228 zemalja i teritorija, putnici će sigurno na Booking.com-u pronaći idealan objekt koji će im pružiti najtopliju dobrodošlicu.

Posjetite Join.Booking.com/Homeowners i pomozite putnicima da se na idućem odmoru osjećaju kao kuće.


Istraživanje je naručio Booking.com i neovisno proveo na uzorku od 21.500 osoba (uključujući po 1000 iz Australije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Italije, Kine, Brazila, Indije, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Indonezije, Kolumbije i Južne Koreje; i po 500 iz Japana, Novog Zelanda, Tajlanda, Argentine, Belgije, Kanade, Danske, Hong konga, Hrvatske, Tajvana, Meksika, Nizozemske, Švedske, Singapura i Izraela). Ispitanici su ispunili online anketu između 14. prosinca 20181. i 14. siječnja 2019.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci