Bojanje jaja prirodnim bojama, pogledajte tehniku Marine Obradović
B

Popodne uz pisanice! Ako još nemate ideju kako pofarbati jaja, mi imamo jednu odličnu preporuku i savjete Marine Obradović koja stoji iza platforme Priče jedne kuhače.
Evo kako to radi Marina:
Prvo sam izbijelila jaja kuhajući ih u vodi s isključivo alkoholnim octom. Potom sam ih oprala spužvicom kako bi se skinuo lagani sloj s ljuske jajeta i tek onda krenula s bojanjem.
KURKUMA I SLATKA CRVENA PAPRIKA – postupak je isti za oba praha. U lonac sam stavila dva decilitra tople vode, i dvije žlice kurkume ili dvije žlice crvene paprike te žlicu octa. U tu otopinu stavila sam već kuhana jaja i čekala 12 sati.
ČAJ OD ARONIJE ILI BOROVNICE – Suhih cvjetova aronije (ili čaja od borovnice), dovoljno je dvije žlice koje sam prelila s dva decilitra proključale vode i unutra stavila već kuhana jaja. No nisam dodala ocat. Ostavila sam preko noći.
Pravilo je da se u prahove (kurkuma, crvena paprika) i kupovne boje stavlja ocat, a ako se boja voćem i povrćem (kopriva, ljuske od luka) ili čajem (čaj od aronije, borovnice), ocat se ne stavlja.
VINO – u ovom slučaju jaja nisam izblijedila prije. Dovoljno je pola litre nekog crnog vina ili koliko treba da prekrije jaja. Prvo sam ih stavila na najjaču vatru dok nisu proključala, pa sam smanjila vatru i ostavila još deset minuta, a zatim ostavila da se hlade u toj tekućini. Koristila sam vranac i ispalo je fenomenalno.
Izgledaju fantastično! Marinu zapratite i svakako posjetite  PRIČE JEDNE KUHAČE, gastro inspiracije ovdje ne nedostaje!
Pripremila: Stilueta

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci