Blagdanski gastro vodič: iz Istre s ljubavlju
B

U ovo blagdansko vrijeme nikako ne smijemo zaboraviti našu nam dragu Istru. Ali, ovoga se puta nećemo osvrtati na putovanja Istrom i svih tih, još uvijek neistraženih prekrasnim istarskih kutaka, već ćemo se dotaknuti njezine gastro ponude. Regija koja je bogata raznim bogatstvima u kojima možemo hedonistički uživati, nudi i širok izbor gastro delicija za koje vjerujemo da ste već čuli, a koje možete pokloniti ispod ovogodišnjeg drvca svima koji možda još uvijek nisu imali prilike kušati sve ove gastro posebnosti.

Iz pršutarne i stancije Buršić dolazi nam gastro delicija koju smo imali prilike i predstaviti i kušati, a to je istarski čips od pancete. Ne znamo je li nam draže to što dolazi u obliku čipsa ili to što ima okus po panceti, suhomesnatoj istarskoj deliciji u kojoj uživaju svi uzrasti. Ovo će svakako biti savršen poklon za sve koji vole grickati ukusne i slasne grickalice, s notom pancete i dodirom Istre.

Za sve ljubitelje mliječnih proizvoda, odličan izbor su proizvodi mljekare Latus iz Žminja. Osim sireva i jogurta, u njihovoj ćete ponudi moći birati između mlijeka, sirutki i skuti, a sve s pozadinom domaće proizvodnje visoke kvalitete i vrhunskih okusa. Proizvodi koji vraćaju u djetinjstvo su uvijek odličan izbor, a kada se uspomene iz djetinjstva spoje s ovim divnim okusima mliječnih proizvoda, uživanje u njihovom kušanju je zagarantirano. 

AZZRI proizvodi su još jedan odličan izbor za ovogodišnju istarsku gastro košaricu ispod bora. Njihova posebnost su suhomesnati proizvodi, odnosno salame od raznih vrsta mesa. Ponuda je zaista široka, okusi su jedinstveni i moramo samik reći da se pripremite jer sumnjamo da ćete iz njihove ponude moći odabrati samo jedan proizvod.

 

Većina jela nije potpuna bez omiljene kapljice maslinovog ulja. Tako smo u ovogodišnju blagdansku gastro košaricu odlučili uvrstiti Agrolaguna Ol Istria maslinova ulja koja nisu specifična i daleko poznata po svom vrhunskom okusu istarskih maslina, već i po tome što ih krasi zlatna medalja osvojena na internacionalnom natjecanju Olive d`Oro u Kanadi 2015. godine. Ovih blagdana birajte domaće, birajte istarsko i svoja blagdanska jela prožmite ukusom maslinova ulja s istarskih polja.

Prije samog jela ili za kraj, poslužite se odličnim rakijama Destilerije Aura. Biska, Medenica, Teranino, Divlja jagoda i brojni drugi prekrasni okusi zadovoljiti će apsolutno sva osjetila. Osim prepoznatljivih rakija, za ovogodišnji poklon možete odabrati i poklon pakete koje si sami možete složiti ili pak džemove i čokolade s raznim okusima (maslinovo ulje, badem, suha smokva i dr.). Kombinacija okusa i mirisa nešto je što osvaja, a Destilerija Aura će svakako biti odličan izbor za sve koji vole dobru kapljicu s istarskim potpisom.

Istra je regija koja očarava skrivenim kutcima, gastro užitcima i prekrasnim krajolicima. Kao neka uspavana ljepotica koju svaki posjet ponovno razbudi, a nama donese toliko bogatstva i oplemeni nas za dugo vremena. Ovih blagdana gastro punuda s istarskim potpisom neka oplemeni i upotpuni svaki blagdanski ručak, svako obiteljsko druženje i svaki dan ove 2020. s nadom da će sljedeća biti bolja, slobodnija i da ćemo u njoj moći ponovno se vratiti Istri i svim njezinim bogatstvima.

Izvor: službene stranice navedenih brandova

Foto: Destilerija Aura

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci