ZTC

Prvi dan nove godine imali smo jedan posebno ugodan “radni” zadatak. Saznali smo da se na Grobniku kriju predivne jaslice, nismo ih stigli posjetiti u ludom ritmu prosinca, no zato se prvi dan siječnja u svom miru pokazao savršenim za posjet obitelji Mavrinac.

ZTC

Prvi dojam – fantastičan! Očekivali smo da će jaslice biti velike i lijepe, no iznenadile su nas svojom veličinom, detaljima, pričom u koju su nas tako lako uvele. Ovako nešto još nismo vidjeli. Zanimljivo je što nam je otkrio naš domaćin, a to je da ih svake godine složi drugačije te kad dođemo i druge godine primijetit ćemo da nisu iste.

Inače. gospodin Egidije Mavrinac, svoj je hobi doveo do majstorske razine, sjeća se kako je sve počelo kad je imao 10-tak godina, kad je s tatom slagao jaslice, a dok sa sjajem u očima priča o svakom segmentu svog djela, teško je ne osjetiti entuzijazam i ljubav koje je prenio iz svog srca na svoje remek djelo. 

Egidije i Estera Mavrinac, 43 godine braka

Jaslice se tako sastoje od nekoliko stotina figurica, imaju svoju rijeku, mlin koji se izrađivao godinama, vodene i svjetlosne elemente, a već iduće godine dolazi i jedan novitet o kojem još nećemo, neka ostane tajna do prosinca 2020. godine…

No, kako to i inače biva, iza uspješnog i sretno zanesenog muškarca stoji žena, gospođa Estera podržava svog supruga i aktivni je sudionik u pripremama kao i u raspremanju kada treba krhke figurice spremiti na sigurno do iduće godine.

Blagdanska čarolija u domu obitelji Mavrinac priprema se mjesec dana, a gospoša Estera otkrila nam je kada se jaslice raspreme da se teško priviknuti na standardno izdanje dnevnog boravka, a praznina prostora donosi i jeku.

Estera i Egidije Mavrinac u braku su 43 godine, i svih 43 godine njihove blagdane uljepšavaju Egidijeve čarobne jaslice. Usputni poljupci, zagrljaji, međusobni pogledi u iskustvu kad smo posjetili i sigurno kao medij izazvali lagano uzbuđenje najljepši su nam uvod u novu godinu i najšarmantniji prvi radni zadatak.

Pronaći svoju strast, živjeti ljubav, uživati u slatkim radostima života… to smo sve pronašli u domu Mavrinac i to vam svima želimo u novoj godini!

Fotografije i video: Ivor Mažar

Kancelarija bar