“Blagdani su idealno vrijeme da pogledamo duboko u sebe i široko oko sebe”, Marija Mažar
"

Kraj godine uvijek je vrlo intenzivan, dok obavljamo sve što moramo u jednom užurbanijem periodu no inače, svi mi pomalo i u glavi slažemo dojmove.. Što smo postigli? Gdje smo došli? Jesmo li uspjeli? I na kraju tisuće pitanja lagano se preslaguju u jedno

– Jesmo li zadovoljni?

Dok se sažimaju dojmovi, bujaju emocije. Za mene prosinac je nekako jedan poseban mjesec. Malo me digne, malo spusti, malo zbuni, malo zavede, ali puno omekša. 

Kroz godine me promijenio. I dok sama uživam u mekoći svega što imam oko sebe, ne mogu ne biti neizmjerno zahvalna i sretna. I vjerujem da većina nas ima mnogo razloga za zahvalnost i osjećaj sreće i sigurnosti dok promatramo lampice u toplini naših domova, slušamo Driving home for Christmas, pijemo čaj, gledamo sve te već bezbroj puta pogledane filmove, malo se požalimo no lijepo nam je. Jako nam je lijepo.

No, prosinac ima i drugu stranu. Onima koji nemaju sve to što mnogi od nas imaju i podrazumijevaju, prosinac je zapravo, apsolutno suprotno, najmračniji mjesec u godini. Dok trgove, ulice, domove obasjavaju dekoracije, onima koji prolaze teška razdobolja, sav taj sjaj podsjeća samo dodatno na mrak koji prolaze.

No, ne mora biti tako.

Koristim ovaj svoj trenutak i ovaj svoj prostor da vas zamolim da se osvrnete oko sebe. 

Učinite se ne samo zahvalnima, već i ponosnima. Ne mora biti javno, neka bude tajno. Pomozite onima kojima je potrebno. Postoje obitelji oko nas koje nemaju ono osnovno za dostojanstven život, postoje obitelji koje djeci ne mogu ostaviti niti sitnicu ispod bora, postoje obitelji koje nemaju ni bor. Ali, postojimo valjda i mi. Mi koji možemo učiniti nešto, ne postoji bolje vrijeme od sada i ne postoji bolja osoba od vas.

Svatko od nas ima svoju neku malu misiju, poslušajte što vam srce govori i učinite koliko možete. 

Blagdani su idealno vrijeme da pogledamo duboko u sebe i široko oko sebe, doista, iz mojih cipela bezbroj puta sam svjedočila kako se dobro dobrim vraća, zato pustite korake srca da vas vode, oni znaju put, dovest će vas na neku adresu, na neki broj telefona, u neki zagrljaj i tada.. tada i tamo dogodit će se sva čarolija blagdana. A to je nesebičnost i to je zajedništvo.

Neka svima budu lijepi i laki ovi dani, neka svima budu blagdani. 


Pripremila: Marija Mažar 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci