Izdavački pothvat godine: Objavljeno luksuzno faksimilno izdanje prve hrvatske tiskane knjige
I

Nakon godinu dana duge pripreme objavljen je „Misal po zakonu rimskoga dvora“ iz 1483. godine. Ovo luksuzno faksimilno izdanje prva je hrvatska tiskana knjiga, a otisnuta je samo 28 godina nakon dovršetka Gutenbergove Biblije. S njome smo se pridružili onim malobrojnim europskim narodima koji imaju svoje inkunabule. Knjiga je to koja je izvanredna od prve do posljednje stranice te jedna od najljepših i najvrjednijih knjiga iz naše ionako bogate kulturne baštine.

Kako bi se današnjim čitateljima približila jedna od najvažnijih knjiga u povijesti Hrvatske, ovo veličanstveno izdanje pripremljeno je u izdavačkom pothvatu godine u suradnji Katedre Čakavskog sabora Roč, Staroslavenskoga instituta, Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Mozaika knjiga.

Komplet „Misal po zakonu rimskoga dvora“ uključuje faksimil originalnog „Misala po zakonu rimskoga dvora“ iz 1483. godine, transliteraciju „Misala po zakonu rimskoga dvora“ (prvi cjeloviti prijevod s glagoljice na latinicu), popratnu knjigu sa znanstvenim tekstovima o Misalu koju su napisali renomirani hrvatski znanstvenici i stručnjaci,  zaštitni ovitak izrađen po mjeri knjige, pamučne rukavice za listanje, kutiju za popratne knjige (transliteraciju i znanstvene tekstove) te rezervacijski i vlasnički list.

Ovo izdavačko remek-djelo oduševit će vas od prve do posljednje stranice, a kao njezin vlasnik čuvat ćete ga u svojoj biblioteci kao rijetku dragocjenost. Budući da je naklada strogo limitirana i više neće biti ponovljena, svaki će primjerak biti numeriran jedinstvenim brojem, a samim time postat će i unikatan. Svi kupci prestižnog „Misala po zakonu rimskoga dvora“ primit će zajedno s knjigom i potvrdu o vlasništvu. Uz to, knjiga je ručno uvezana i pomno ukoričena u najfiniju teleću kožu i krasi je skupocjeni pozlaćeni rub, što također pridonosi njezinoj luksuznosti.

Izdanje je to kolekcionarskog značaja koje će biti otisnuto u svega 150 primjeraka i kojem će s godinama vrijednost samo rasti. Stoga je namijenjeno ljubiteljima knjiga, kolekcionarima, proučavateljima glagoljice te svima ostalima koji znaju cijeniti i vole posjedovati izdanja od neprocjenjive nacionalne i kulturne važnosti.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – ”MALA” JE PRVA SLIKOVNICA MILE KEKINA POSVEĆENA KĆERI

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci