Belgravija Boutique – mjesto gdje cvijeće posebno cvijeta
B

Volimo otkrivati lijepa mjesta, pa nas je tako put Instagrama ovoga puta odveo u London, točnije u luksuznu londonsku četvrt Belgravija. Iako četvrt obiluje elegantnim rezidencijalnim gradskim kućama, stranim veleposlanstvima i luksuznim hotelima, nama je za oko zapeo mali boutique s prekrasnim cvjetnim dekorom i morali smo saznati što se krije iza jednih od dosad najljepše ukrašenih vratiju koje smo vidjeli.

Sam Belgravija Boutique poznat je po raskošnim vanjskim izložbama tijekom cijele godine i predstavlja mjesto prekrasnih asortimana cvijeća, biljaka i dizajna, uključujući ručno uvezane bukete različitih veličina i cvjetne aranžmane.

Iza cijele ideje i butika stoji Neill Strain, diplomirani floralist koji je oduvijek gajio jednu posebnu ljubav prema cvijeću. Sve je započelo s tulipanima iz susjedovog vrta, a brojni aranžmani ruža i ljiljana, na koje je posebno ponosan, može se reći da su bili „krivci“ za njegovo potpuno prepuštanje eksperimentiranju s cvijećem.

U duhu svog poziva, Neill Strain je obišao mnoge države i mnoga mjesta, a upravo proučavanje nečega drugačijeg i upijanje inspiracije izvan Londona rezultirali su brojnim nagradama i pohvalama. Cvijeće je koristio za dodatno uljepšavanje već ionako posebnih dana kao što su dan rođenja i krštenja, trenuci osvajanja i bračnog života te ljubavi, ali i onih tužnih gubitaka. Stvaranje žive umjetnosti i buđenje emocije u životima ljudi izuzetan je način života ako se Neilla pita, nakon čega slijedi sasvim logičan zaključak da svoj posao ne bi mijenjao ni za što drugo.

Redovito posjećuje uzgajivače biljaka i cvijeća u Nizozemskoj kako bi otkrio rijetke, nove i izuzetno lijepe vrste cvijeća, a koje ga uvijek inspiriraju i potaknu da s njima napravi nešto posebno. Upravo ti prekrasni aranžmani cvijeća koje je dovoljno samo gledati i diviti im se vode glavnu riječ u njegovom butiku u četvrti Belgravija, kao i u Harrodsu – jednoj od najpoznatijih robnih kuća ne samo u Londonu nego i šire. Ako cvijećem ne dekorira svoje poslovnice, onda to radi u obliku brojnih cvjetnih kreacija koje zaista izgledaju nestvarno za interijere njegovih klijenata.  

Kada je u pitanju ideja vodilja cijelog brenda, kaže kako oni ne vjeruju u jednostavno slaganje cvijeća već u dizajn s prekrasnim mirisima, očaravajućim bojama i divljim teksturama. Također ne vjeruju u dosadno, očigledno ili zemaljsko što se svakako vidi po izuzetnim cvjetnim dekoracijama koje bismo najradije sve htjele kod kuće.

Osim izradom cvjetnih aranžmana, Neill radi i cvjetne trake za kosu kao i svijeće u raznim mirisima koje nisu ništa manje važni od njegovih cvjetnih dekoracija.

Društvene mreže zaista predstavljaju jedan veliki i široki prozor u brojna mjesta koja jedva čekaju biti otkrivena, jedva čekaju da ih netko zapazi jer onda nastaju ovakvi članci posvećeni upravo njima i svim njihovim čarima. Najradije bismo se prebacili, barem nakratko u ovaj divan šarmantan butik, a dok se to možda jednog dana ne desi, ne preostaje nam ništa drugo nego pružiti našim očima priliku da se iznova zaljubljuju u ovaj instagramski kutak Londona.

Izvor i foto: službena stranica butika

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci