13.8 C
Rijeka
Utorak, 18 svibnja, 2021

Predstavljamo Professional zaštitu od sunca s potpisom Olival kozmetike

Zaštita od sunca odavno nije, ili barem ne bi trebala biti, na marginama njege kože. Već je dobro poznata činjenica kako se ta famozna...

Beauty vodič Marine Pilar: OSNOVNI KISTOVI ZA ŠMINKANJE

Kistovi za šminkanje dolaze u raznim oblicima i imaju različite funkcije. Pomoću njih nanošenje šminke je lakše i ravnomjernije, ali je veoma bitno znati koji kist za što služi. Danas vam predstavljam nekoliko kistova koji su temeljni za postizanje osnovnog makeup look –a.

KIST ZA TEKUĆI ILI KREMASTI PUDER

Puderi mogu biti tekući, u obliku sticka ili u posudicama. Za njihovo nanošenje najbolje je odabrati veliki kist sa ravno odrezanim dlačicama. Njime ćete puder utapkati u kožu što će rezultirati jačim prekrivanjem svih nepravilnosti na koži.

KIST ZA PUDER U PRAHU

Puderom u prahu se fiksira tekući ili kremasti puder. To se postiže velikim, mekanim, oblim kistom tako da kist „umočite“ u puder, otresete višak i nanesete na lice kružnim pokretima.

KIST ZA RUMENILO I/ILI BRONZER

Rumenilo i bronzer se nanose odvojenim kistovima, ali za njihovo nanošenje može poslužiti i samo jedan kist. Takav je kist mekan sa zaobljenim dlačicama. Rumenilo se najprije nanosi na vrhove jagodica prema uhu, dok se bronzer istim kistom nanosi na i ispod jagodičnih kostiju te na sljepoočnice. Može se, ali i ne mora nanijeti na čelo, a nanosi se kružnim, nježnim pokretima.

PLOSNATI KIST ZA KOREKTOR I/ILI SJENILO

Kada se korektor nanosi kistom, najbolje ga je nanijeti manjim, plosnatim kistom i onda dodatno utapkati prstima. Na taj će način toplina kože utopliti korektor čime će se on bolje stopiti s kožom i dati prirodniji rezultat. Taj se isti kist može koristiti i za nanošenje sjenila na kapke, bilo ono matt ili sjajno, odnosno šljokičasto.

KIST ZA BLENDANJE SJENILA

Sjenila koja se nanose na vanjski kut kapka i u pregib kapka, najbolje je nanijeti i onda izblendati manjim, oblim kistom kojim će nestati oštri rubovi i prijelazi između dva ili više sjenila.

KOSI KIST ZA LINER I/ILI POPUNJAVANJE OBRVA

Kao liner može se nanijeti tekući tuš ili tuš u olovci, a oba se nanose aplikatorom s kojim dolaze. Međutim, lineri dolaze i u obliku gel tuša, tamnijeg sjenila ili olovke za oči. Gel tuš se kosim kistom nanese tako da se napravi linija, dok se sjenilo i olovka njime mogu razmazati što za rezultat ima mekši izgled linera. Isti takav kist koristi se i za popunjavanje obrva. Njih se počinje popunjavati od sredine prema kraju, a s onim što ostane na kistu popuni se prednji dio obrva. Takvi kistovi najčešće na jednoj strani imaju koso odrezane dlačice, a na drugoj četkicu za češljanje obrva, tzv. spoolie.

KIST ZA RUŽ

Kako bi se ruž što preciznije nanio, najbolje ga je stavljati kistom. Takav je kist malen i spljošten što omogućava precizno nanošenje ruža do ruba usana ali i popunjavanje usana. On je posebno pogodan kada su u pitanju tamniji ruževi jer će se upravo kod njih najprije uočiti i najsitnije greške.

Ono što je također važno za kistove jest njihovo redovito pranje i održavanje. Potrebno ih je prati najmanje jednom tjedno sredstvom za čišćenje kistova, no za čišćenje može poslužiti i dječji šampon. S obzirom kako je takav šampon izrazito nježan prema kosi, biti će nježan i prema dlačicama kistova. Ukoliko kistove čistite na takav način, tada radite dubinsko čišćenje kistova, tzv. deep cleaning. Kistovi se mogu čistiti i na svakodnevnoj bazi, nakon ili između svakog korištenja. Takvo čišćenje naziva se tzv. spot cleaning, a obavlja se čistačem za pranje kistova koji najčešće dolazi u obliku spreja. Njime pošpricate ili kist ili maramicu i onda kružnim pokretima odstranite nečistoće s kista. Nakon čišćenja, vaš je kist ponovno spreman za korištenje.

Pripremila: Marina Pilar

ZADNJE OBJAVE

Hrvatski Kreator TV ugovorio produkciju i emitiranje cijele sezone europskog NASCAR-a!

KREATOR TV i NASCAR WHELEN EURO SERIES ugovorili su ekskluzivnu suradnju te će Hrvatski TV kanal producirati i prenositi sve utrke ovogodišnjeg spektakularnog NASCAR-a. Suradnja...

„Kapetan Ivo u lovu na dugu“ – prva slikovnica novinarke Marije Pajić

Život piše priče, da mi je ko reka', ja mu ne bi virova“, stihovi su Oliverove pjesme koji i više nego savršeno opisuju slikovnicu...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Nova modna adresa u Opatiji – otvoren je butik Vivien Moda!

Večer u znaku mode, tako bi ukratko mogli nazvati događanje kojem smo jučer prisustvovali, a koje je označilo novi početak Vivien Mode! Naime, na...

Grad znanja: Kava, kolač, dinamika Nine Čeh

Nina Čeh znanstvenica je koja odrasta u Istri i nakon završene opće gimnazije u Srednjoj školi u Buzetu 2008. godine upisuje Građevinski fakultet na...

Jeste li čuli za pero®? Otkrivamo sve o uspješnoj poduzetničkoj priči iz Matulja!

Nešto je posebno u obiteljskim firmama koje ujedine snage kako bi osvojile tržište i predstavile nešto novo, svježe, posebno. Posebna je strast u pojedincima...