Beauty preporuka Marine Pilar: Kako koristiti crnu olovku
B

Kada čujete „crna olovka za oči“, odmah pomislite na obrub oka. Međutim, crna olovka je puno više. U nastavku vam donosim na koje sve načine možete koristiti ovaj klasičan i bezvremenski make up proizvod.

Iscrtavanje donje linije kapka

Ovo je, rekla bih, najklasičniji način na koji možete koristiti crnu olovku. Na taj način zaista naglašavate pogled i definirate oko. Jedino na što morate paziti je da, ako imate male oči, preskočite ovaj korak jer ćete u suprotnom postići suprotan efekt, odnosno, nećete dodatno otvoriti pogled, nego ćete ga još više zatvoriti.

Iscrtavanje ruba kapka uz trepavice

Za one djevojke koje nisu vješte s nanošenjem tuša, bilo tekućeg ili u olovci, crna olovka je odlična zamjena za tuš. Postići ćete gotovo isti efekt, ali s olovkom će to biti puno lakše i brže.

Crni smokey eyes

Ako ne volite oštre linije, onda je smokey eyes odličan izbor. Osobno je i meni jedan od omiljenih make up look-ova upravo zbog mekoće krajnjeg efekta. Najlakši način je da najprije napravite crtu uz gornji rub trepavica i onda je kistom ili prstima izblendate, i na taj način ujedno i „smekšate“ do željene razine. Ovo je jedan od bržih i lakših look-ova koji na svima dobro izgleda.

Iscrtavanje unutarnje strane ruba trepavica, tzv. tight line

Za no make up make up look, ovo je odličan izbor. Jednostavno iscrtate unutarnji rub trepavica čime ćete izrazito naglasiti pogled, a trepavice učiniti da izgledaju gušće, pogotovo nakon nanošenja maskare.

U nastavku vam donosim dva osobna favorita što se tiče crnih olovaka koje možete pronaći po pristupačnim cijenama na policama naših drogerija.

Essence, 01 Black fever
Catrice, 010 Ultra black

Foto: Web shop navedenih brendova

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci