Beauty dvoboj Marine Pilar: Essence All About Matt vs. Rimmel Insta Fix&Matte!
B

U današnjem članku donosim vam recenziju i usporedbu dvaju pudera u prahu. Radi se o Essence All about matt i Rimmel Insta fix&matte puderu za fiksiranje tekućeg pudera i korektora.

Na prvi pogled, vrlo su slični – dolaze u plastičnim pakiranjima kružnog oblika i prozirnog poklopca, oba su bijele boje, a u svakoj „kutijici“ nalazi se 8 g proizvoda. Oba se mogu kupiti u našim drogerijama, a namjena im je također ista – fiksiranje korektora i tekućeg pudera.

Sve do nedavno, moj favorit bio je Essence puder. Nisam ga nanosila na lice, nego sam ga koristila samo za fiksiranje korektora ispod očiju. Izdrži cijeli dan, lijepo fiksira korektor, ne masti se i nije težak ispod očiju, a cijelo područje izgleda lijepo i zaglađeno.

Ovo je proizvod kojemu sam se stalno vraćala, tako da mi je teško procijeniti koje je ovo pakiranje po redu. Nedostatak Essence pudera je taj što sam primijetila da je ponekad ostavljao previše bijeloga ispod očiju – čak i kada bih makla višak s čistim kistom, ostaci bijeloga praha bi ostali, pa čak i na fotografijama. Ne znam o čemu to točno ovisi, s obzirom da sam puder uvijek stavljala na isti način i na isti korektor. Stoga sam ga pokušala staviti u manjoj količini i situacija bi onda bila puno bolja.

Paralelno s njegovim korištenjem, vidjela sam da se u drogerijama nalazi sličan proizvod od Rimmela koji je, barem koliko sam čula i vidjela kod ostalih blogerica i youtuberica, fino mljeven i ne ostavlja bijeli trag.

Odlučila sam ga isprobati da vidim ima li razlike, jer na prvu zaista izgleda isto kao Essence puder u prahu, osim malo drugačijeg pakiranja. Moram priznati da mi je Rimmel-ov puder u prahu puno bolji. Finije je mljeven, ne ostavlja bijeli trag ispod očiju nakon što se višak makne s kistom, lijepo se fotografira i ono što je veliki plus je da traje cijeli dan bez da se korektor uvlači u pore i bore. Ni njega ne koristim za fiksiranje tekućeg pudera na cijelom licu, nego samo ispod očiju nakon nanošenja korektora.

Kada se pogleda jednog i drugog, vidljiva je mala razlika u sastavu. Essence puder je malo gušći i bjelji, dok je Rimmel-ov finiji i „rjeđi“. Ono što bih još istakla za Rimmel-ov puder je to da kada ga malo bolje pogledate, vidite da nije potpuno bijeli, nego da u sebi ima malo „bež“ nijanse.

Rekla bih da je razlog zašto je finish takav kakav je kod oba pudera taj što se kod Rimmela radi o transparentom puderu u prahu koji je prozirniji i koji zato ne pušta bijelo za razliku od kompaktnog pudera i gušćeg kakav je Essence-ov.

Zaključno, oba pudera su doista odlični, ali bih ipak malu prednost dala Rimmel Insta fix&matte transparentnom puderu upravo zbog laganije prozirnije teksture.

Jeste li isprobale koji od ova dva pudera? Koji vam je draži?


Pripremila: Marina Pilar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci