Bašćanska ploča kao inspiracija, Mramoterm zna kako spojiti estetiku i funkcionalnost u prostoru
B

Spoj dizajna i tradicije koji nas je osvojio! Mramoterm je osnovan 1986. godine kao obiteljska tvrtka. Stalnim inovativnim radom i ulaganjem u proizvodnju, koristeći nova tehnološka dostignuća usavršili su proizvode, proširili su paletu, te stručnim rješenjima postali jedni od vodećih svjetskih tvrtki u području proizvodnje i ugradnje mramornih grijaćih ploča!

MRAMOTERM grijaća ploča  proizvod je izrađen od prirodnog materijala (kamena, mramora ili granita), visoke sposobnosti grijanja, lijepog izgleda i neograničenog vijeka trajanja. Stalnim inovativnim radom i ulaganjem u proizvodnju, koristeći nova tehnološka dostignuća usavršili su ovaj proizvod.

Nas je oduševila zadnja verzija proizvoda koji spaja lijepi dizajn i funkcionalnost, a radi se o mramornoj grijaćoj ploči koja nosiv poznati hrvatski motiv.

Mramoterm je izradio mramornu grijaću ploču na kojoj je tehnikom pjeskarenja izrađena replika Bašćanske ploče.
Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu. Bašćanska ploča – jedan je od najdragocjenijih hrvatskih spomenika: najdulji i podatcima najbogatiji među najstarijim hrvatskim glagoljskim natpisima, nastao oko 1100. godine. U 13 redaka (gotovo 100 riječi) natpis je uklesan na ploči od bijeloga vapnenca vel.: 199 x 99,5 x 9 cm. Govori o tome kako hrvatski kralj Zvonimir daruje neku „ledinu“ (zemlju) Svetoj Luciji (u Jurandvoru kod Baške na otoku Krku). Glagoljica Bašćanske ploče ide u prijelazni tip između oble i uglate glagoljice. Gornjim rubom teče istaknuta bordura s ornamentalnim motivom lozice u istoj stilizaciji na ukrašenim dijelovima crkvene arhitekture na hrvatskoj obali u kasnom XI. st. i XII. st. Izvorno je bila lijeva pregradna ploča (plutej) na kamenoj crkvenoj pregradi (septumu), koja je dijelila redovnički kor pred oltarom od vjernika u crkvenoj lađi u benediktinskoj crkvi Svete Lucije u Jurandvoru kod Baške na otoku Krku.

Zar nije predivno!

MRAMOTERM ploča  montira se jednostavno i brzo na bilo koji zid u prostoriji, a različitim uzorcima mramora ( http://www.mramoterm.hr/samples.php ) ne remeti se estetska vrijednost prostora. Grijaća mramorna ploča se priključuje na izvor napajanja  AC 230 V preko termostata kojim reguliramo željenu sobnu temperaturu u svakoj prostoriji zasebno. Odvajanje topline grijača vrši se zračenjem topline i toplinskom konvekcijom. Kao što sunce grije svaku površinu koju obasjava, tako i MRAMOTERM grijanje prožima zrak bez pokretanja i toplinskim zračenjem grije čvrsta tijela u prostoriji (zidove, podove, namještaj …) koji postaju spremnici topline. Topla tijela u prostoru smanjuju izmjene topline između ljudskog tijela i okoline, te se ljudski organizam osjeća ugodnije.

Ovakav način grijanja eliminira razliku temperature između stropa i poda,  te svodi cirkulaciju i sušenje zraka na minimum, sve to u interesu Vašeg zdravlja (posebno asmatičarima, svima s poteškoćama u disanju i osobama koje su sklone alergijama).

Mramoterm ploča za grijanje ne posjeduje dijelove koji izazivaju buku i vibracije, štetna zračenja i štetne promjene u okolini. Zaštita je provedena višeslojnom izolacijom električnih vodova tako da ne postoji mogućnost od strujnog udara ili opeklina kod dodira.  MRAMOTERM grijanje odgovara u potpunosti svim propisima o sigurnosti i zaštiti.

Uz stalnu edukaciju ovaj tim prati modne trendove, što uspješno primjenjuju u svojoj proizvodnji i prodaji. Iskustvom, znanjem, dobrom organizacijom i fleksibilnošću svojim kupcima uvijek nudi najbolje rješenje! Estetika i funkcionalnost, najbolji odabir!

Mramoterm, Marinići b.b., 51216 Viškovo

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci