Baraćeve spilje – Popularno izletište dobilo teren za badminton!
B

Izletište Baraćeve špilje dobilo je jedan novi razlog dolaska i tom prilikom održan je sportski turnir!

“Barać Open 20” naziv je turnira u badmintonu koji se jučer održao povodom otvorenja novog sadržaja u izletištu Baraćeve špilje. Naime, Javna ustanova Baraćeve špilje ove godine je svoje izletište u Novoj Kršlji obogatila badminton terenom u cilju promocije boravka u prirodi kroz sport i rekreaciju.

Novi badminton teren na današnjem su turniru imale priliku isprobati četiri ekipe: Atletski klub Plitvice, Biciklistički klub Crna kraljica, Quad team Plitvice, a jedna od ekipa bili su i sami zaposlenici Javne ustanove Baraćeve špilje.

Za vođenje turnira bili su zaduženi suci iz Hrvatskog badmintonskog saveza, a tijekom turnira igrače i navijače zabavljao je DJ I`m. Treće mjesto je osvojio tim zaposlenika Ustanove, dok se u zlatnoj sredini našao Quad team Plitvice. Biciklistički klub Crna kraljica odnio je zasluženu pobjedu, kao i nagrade koje je osigurala Javna ustanova Baraćeve špilje.

Iz Ustanove poručuju kako je turnir organiziran povodom otvorenja novog sadržaja koji je namijenjen svim uzrastima, a cilj je motivirati što više ljudi na sport i rekreaciju u prirodi!

„Želja nam je oživjeti izletište, privući mlade i one malo starije, željne aktivnosti i boravka u prirodi. Uz dječje igralište, teren za mini nogomet, sada je tu i kompletno uređeno badminton igralište. Gledali smo da zadovoljimo potrebe svih građana, sportaša, rekreativaca, školaraca i djece”, rekla je povodom otvorenja ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje, Tihana Oštrina.

Teren je smješten na prilaznom dijelu izletišta, dijelom na osunčanoj livadi, a dijelom u šumovitoj hladovini. U potpunosti je popločen anti-traumatskim podlogama, sadrži prostor za opremu i gledalište, što zadovoljava sve međunarodne standarde za igru i natjecanja. Moguća je pojedinačna i igra u parovima, u ponudi se nalazi i kompletna potrebna oprema, reketi i loptice.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci