Baka Ruža, Nina, Ana i Barbika u jednoj inspirativnoj priči iz Istre
B

Usred vremena korone, karantena, samoizolacija, izoliranja i odmicanja od svih fizičkih kontakata, jedan je kreativan tim iz Pule došao na ideju odrađivanja modnog shootinga koji je itekako dozvoljen i dopušten.

Ideja je nastala kada je strastvena fotografkinja Ana Bolobicchio (Anushcka) na društvenim mrežama izrazila želju da svoj kreativni izričaj makne s ‘pauze’ u koju ju je stavila pandemija korone, te da odradi jedan shooting s lutkama, odnosno barbikama. Na tu je objavu Nina Strmotić Vučetić (Blogerica u pelenama) istovremeno reagirala, znajući da je već duže vrijeme razmišlja o načinu na koji bi mogla odati počast svojoj baki koja više nije s nama.

Baka Ruža je tijekom svog života uveseljavala mlada srca heklajući, štrikajući i izrađivajući mnogobrojne haljine za barbike koje su, nakon njene smrti, završile na tavanu čekajući neka druga, nova vremena. Vremena za koja se ispostavilo da su upravo sada.

I tu započinje priča o baki Ruži. Priča o ba(rbi)ki nazivom “La vie en rose” jer u ovo doba svima treba malo pogleda kroz ružičaste naočale na naše živote. Priča o Nini i Ani koje su se sasvim slučajno spojile i napravile nikad viđeni modni editorial, prisiljene na to nizom novonastalih događaja, a na kraju totalno oduševljene rezultatom.

Baka Ruža i Nina

Kroz fotografije, pratimo jednu sasvim drugačiju modnu priču koja je za Anu bila poseban izazov -zbog veličina i omjera njenih novih modela, na koje nije navikla. Međutim, ispostavilo se da, ukoliko odjednom izađe iz svojih “normalnih” okvira uobičajenih shootinga, fotograf uspije u jednom trenutku vidjeti kako se pred njim otvaraju na tisuće novih mogućnosti, a cijeli neki novi svijet se jednostavno stvara pred njegovim očima i objektivom. To se dogodilo i Anushcki, koja za ovaj editorial kaže da joj je jedan od najdražih, baš zbog tog novog iskustva koji se možda nikad ne bi dogodio da sve oko nas nije bilo upravo ovako kako je.

“Nije što je moja baka, ali te haljine su prava mala remek djela. Nedavno sam ih pronašla na maminom tavanu i shvatila da su ravne bilo kojem fashion week-u u svijetu. Otad, evo, smišljam kako bih iskoristila te haljine, napravila svojevrsnu izložbu ili nešto slično, ali čim sam vidjela Aninu objavu shvatila sam da je taj shooting točno ono što treba tim kreacijama kako bi zasjale u punom sjaju i pokazale se svijetu u najljepšem svijetlu, da moja baka može biti ponosna.” – Nina je za kraj zaključila, dok je Ana naglasila: “U ovim je trenutcima važno ostati pozitivan, prihvatiti situaciju koja nam se nametnula i iskoristiti od nje najviše što možemo. Svatko od nas treba pokoju zraku sunca, malo smijeha, opuštanje od svakodnevnih briga i koji pogled kroz ružičaste naočale. Uživajte u LA VIE EN ROSE kako i mi dok smo ga stvarali.”

Fotografije: Ana Bolobicchio 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci