Avanture malih okica: Tjedni pregled događanja za djecu i obitelji
A

Svako dijete voli živjeti u svijetu mašte. Sanjati i igrati se da je Batman, oprostite PJ Masks (moramo se modernizirati), Minnie Mouse, vila, vještica, jednorog, roker,… ma sve što pomisle. Granica za njihove ideje ne postoji! Upravo su maškare savršeno vrijeme za ispunjavanje snova i pretvaranje u nešto što nismo, što sanjamo. Igranje, zabava, gluma, ples. Ispred nas je veliki finalni maškarani tjedan, krajnje vrijeme da im izvučete maske s tavana ili kreativno sami izradite likove iz njihove mašte!

Početkom tjedna, u utorak, „Maškarano ludilo“ bit će osigurano u igraonici Malci gdje će se maleni moći pohvaliti najboljom maskom, najesti tradicionalnih maškaranih poslastica, krafnica i uživati uz klauna/mađioničara. Detalje o prijavi pogledajte na https://www.kamosdjecom.com.hr/dogadanja.

Na području Kastva se krajem tjedna održavaju maškarana događanja koja nisu predviđena isključivo za djecu no smatramo da je zanimljivo za obiteljsku zabavu.

„11. Memorijalni Balinjera spust pul Spinčić“, „Doček Grobničkeh dondolaši“, „22. Ribarska fešta pul Trinajstić“ te „Doček Mučićeveh zvončari i maškar“ savršena su prilika da približite djeci običaje ovih krajeva, pustite da dožive blizak susret sa zvončarima te se pritom svi zajedno zabavite i opustite uz glazbu i ples!

Veliko maškarano finale očekuje nas u nedjelju 23. veljače kad će glavna riječka ulica Korzo postati mjesto odražavanja Međunarodne karnevalske povorke, najpoznatije povorke kako u Hrvatskoj tako i šire. Nema isprike za nedolazak! Jeste li znali da se prva povorka održala 1982. godine kad su Korzom prošetale svega tri maškarane povorke?

Osim maškaranog ludila Rijeka i okolica ovaj tjedan nude i nešto mirnije aktivnosti.

„Bila mama Kukunka, Kukunka, bio tata Taranta, Taranta, imali su maloga Juju“ Poznata pjesmica? Želite li i Vi biti dio svijeta maloga Juju te se suočiti s njegovim strahom od opasnog krokodila? Za Vas je Gradsko kazalište lutaka Rijeka pripremilo predstavu „Avanture maloga Juju“ u kojoj ćete zasigurno uživati i naučiti o konfrontiranju s vlastitim strahovima. Predstava je predviđena za djecu od 3 godine.

Astronomski centar Rijeka i dalje nudi svoj repertoar live prezentacija i filmova u planetariju za djecu. Pružite djeci prvi pogled u nebo kroz matineju, približite im Mjesec, svemirske misije i otkrivanje svemira. Proširite dječje vidike!

Prema najavljenom, tjedan bi nas trebao poslužiti dobrim vremenom pa ćete imati priliku pogledati zvijezde, galaksije i planete kroz teleskop na Zvjezdarnici.

U prostorima Prirodoslovnog muzeja Rijeka i dalje možete pronaći stalnu postavu o špilji, geologiji, kukcima, vodozemcima i mnogim drugim zanimljivostima svakim danom od 9 do 20 h.

Od 26.02. u Centru za tehničku kulturu Rijeka održavati će se interaktivna radionica matematike – Matematička vožnja. Izrazito zanimljiva, suvremena i korisna radionica koja će djeci približiti matematiku na jedna drugačiji način, izradom labirinta, programa za mBot autić te vožnju autića po napravljenom labirintu. Prijave su otvorene do 24.veljače. 

Sve detaljnije podatke o svim navedenim događanjima pronađite na stranici Avantura malih okica https://www.kamosdjecom.com.hr/dogadanja.

Uživajte u posljednjem tjednu maškara, opustite se, zajedno sa svojom djecom otputujte u zemlju mašte, budite sve što god poželite i cijenite svaki zajednički provedeni trenutak s njima!

Izvor: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci