Avanture malih okica donose pregled dječjih događanja na Kvarneru ovaj tjedan
A

Koliko puta ste došli doma svojoj obitelji nakon napornog dana i poželjeli se s njima zabaviti i uživati u zajedničkim trenucima? Vjerujemo vrlo često! No ono što Vas je sputavalo je zasigurno previše različitih (ne)potrebnih informacija kako da to vrijeme popunite. Zato Vam želimo olakšati te Vam donosimo ovotjedni pregled aktivnosti i mjesta na koja možete odvesti svoje najmanje i pritom uživati zajedno!

U srcu Petog godišnjeg doba vesela Rijeka i njezina okolica nudi pregršt zanimljivih i izrazito kvalitetnih događanja koje će Vas sigurno potaknuti da uhvatite te malene ruke i doživite zajedno neke nove avanture.

Prirodoslovni muzej Rijeka ovaj tjedan osim stalne postave u kojoj možete uživati svakodnevno do 20 h nudi i zanimljive radionice subotom za najmlađe. U 9,30 h započinje Malac muzealac“, likovna radionica namijenjena za nešto manju dob, za djecu od 3 do 6 godina nakon koje nastupaju oni stariji, od 7 do 10 godina s radionicom Budi šašavi znanstvenik“.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka također subotu ispunjava interesantnom radionicom. Edukativno – kreativna radionica pod nazivom Jutro u Muzeju – Maškare“ započinje u 9 h za djecu od 5 do 11 godina gdje će oni sami istraživati tradiciju maškara, izrađivati svoje maske te prirediti maškaranu zabavu.

U ovim najljepšim i ujedno najtežim godinama roditeljstva sigurno ste svjesni svoje bezuvjetne ljubavi koju pružate svakodnevno. Približite tu tematiku svojoj djeci kroz lutkarsku predstavu „Šuma striborova“ koju nam ovog tjedna donosi Gradsko kazalište lutaka. Nezaobilazna priča hrvatske književnosti, spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, prenijet će na Vas snažne emocije. Neobična priča o patnji, žrtvovanju i boli koju može podnijeti samo majčinska ljubav namijenjena je za djecu stariju od 5 godina.

Kao i prošlih tjedana Astronomski centar Rijeka popunjava tjedan u našem kalendaru sve do subote. Njihov program uvelike je prilagođen djeci pa tako zvijezde i nebesko prostranstvo već mogu upoznavati i djeca od 4 godine.  „Moj prvi pogled u nebo“ koje se održava subotom u jutarnjim satima te „Zvjezdana igra“ – live prezentacija utorkom, zaintrigirat će malene okice i prouzročiti mnoštvo neobičnih i maštovitih pitanja.

Za one malo starije, od 10 godina na dalje Astronomski centar Rijeka priprema live prezentacije „Svemir – na vama je da ga otkrijete“ te „Svemirske misije“ kao i filmove „Povratak na Mjesec: zauvijek“ i „Carstvo svjetlosti“.

Zvjezdano nebo koje se, kako se čini, neće pokazati kroz ovaj tjedan mogu pogledati kroz teleskop djeca iznad 6 godina i to u čak tri termina.

Nakon uzbudljivog vikenda iza nas u kojem je većina djece Rijeke i okolice bila na povorkama ovaj tjedan je nešto mirniji i nudi prvenstveno događanja za cijelu obitelj. U subotu možete uživati u Maškaranoj šetnji po Ljubavnoj cestici koja će se održati u Crikvenici ili nešto luđem događanju gdje ćete se susresti s neobičnim, maškaranim vozilima na Autorally-u Pariz-Bakar. U maštovitim vozilima možete uživati i u nedjelju na 37. Balinjeradi u Opatiji, uzbudljivom natjecanju vozila na kugličnim ležajevima.

Detaljnije informacije o točnom vremenu kako predstava tako i radionica možete pogledati na stranici https://www.kamosdjecom.com.hr/dogadanja.

Rijeka je zbilja prepuna divnih aktivnosti koje svakodnevno oplemenjuju i obogaćuju dječji život! Ovaj maštovit tjedan ispunite nekim novim iskustvima sa svojom djecom. Upišite ih na kreativne radionice, neka uče kroz igru i zabavu, zar nije tako najljepše? Osigurajte im divno djetinjstvo i najvažnije od svega budite uz njih. Njima je to ipak najveća Avantura.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci