Anka Chocolate – posebna čokolada rađena s ljubavlju!
A

Ideja o otvaranju male manufakture čokolade rodila se iz ljubavi prema čokoladi i dizajnu, i tako je nastala Krocka. Kao i Hrvatska, ona je spoj različitosti koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a ujedno su i prvi Anka Chocolate proizvod. Praline Krocka inspirirane su hrvatskim kockicama, a mi smo odlučili saznati više o priči koja se krije iza toga.

Praline su ručno rađene i bojane, a za izradu se koriste vrhunski sastojci bez konzervasna i zbog toga je rok trajanja kraći te se izrađuju po narudžbi.

Praline su napravljene od bojane tamne čokolade sa dva različita punjenja: crvene kremom sa zadarskim Maraschinom i trešnjama, a bijele kremom od lješnjaka, te su pakiranje u posebno dizajnirane, ručno rađene kutije visoke kvalitete. Zajedno sa kutijom, praline predstavljaju prekrasan i jedinstven suvenir iz Hrvatske

Antonija Rogić osnivačica je brenda Anka Chocolate, a ideja se rodila zbog ljubavi prema čokoladi kada je živjela u Italiji. Inače dizajnerica namještaja nikad se nije pronašla u struci te danas zajedno sa suprugom, koji joj je velika podrška, radi na razvoju brenda Anka Chocolate.

“Kada sam u početku samo crtala praline, Krocka nije bila jedna od prvih. No kako sam puno putovala u to vrijeme razmišljala sam kakva bi to bila pralina koju bih željela ponijeti sa sobom na putovanja. Tako se rodila ideja Krocke. Vani nas svi znaju po crveno bijelim kvadratićima, i to je bilo zaista nešto što bih voljela dati – naše kvadratiće, nema boljeg načina nego preliti ih u čokoladu. Kako smo uvijek zvani kockasti – naravno nastala je ideja o Krocki, kockastoj pralini bojanoj u crvenu i bijelu boju. A i ime je proizašlo od riječi Kroacija i kocka, odnosno kRocka.”

Antonija Rogić i praline Boje okusa

Dosadašnje reakcije klijenata, ali i obitelji i prijatelja kako kaže Antonija su vrlo dobre, a u njihovom radu jako su precizni jer rad na brendu i želja da postanu još bolji je velika i zato se pazi na svaki detalj. 

“Želimo da klijenti dobiju zaista savršenu pralinu. Pazimo na sve detalje. Praline Krocka su bojane prskanjem, kojim praline imaju izgled stakla, bridovi i vrhovi vrlo su jasni i oštri. Posebno se pazi i na pakiranje, da praline budu dobro očuvane prilikom transporta, a u isto vrijeme pazimo da je pakiranje elegantno i da prati pravila za pakiranje hrane. Uz Krocku se dobije i brošura sa pričom o hrvatskoj šahovnici te ručno rađena poklon vrećica. Naši klijenti su prepoznali vrijednost takvog poklona, te imamo lijepe povratne reakcije. Obitelj i prijatelji su nam velika podrška. I hvala im svima i ovim putem na tome. Puno je lakše raditi sve ovo uz njih.”

Ovu jesen su izašli s novim pralinama Boje okusa koje zapravo nastavljaju priču o Krocki na način da govore o hrvatskim okusima. S njima su se poigrali bojama plodova Hrvatske i njima obojali našu slatku šahovnicu, a svaka boja predstavlja jedan hrvatski okus.

“Početkom sljedeće godine krećemo s novim proizvodima, no za sada su u ponudi praline Krocka i Boje okusa.”

Sve sastojke koje mogu dobiti u Hrvatskoj i jesu iz Hrvatske, ali neke sastojke jednostavno moraju naručiti iz inozemstva.

“Čokolada i kakao proizvodi su belgijski, no sastojci koje koristimo u pralinama su hrvatski. Također sve što koristimo uz naše praline, rađeno je u Hrvatskoj – kutija i vrećica su ručni rad, plastični umetak, papir itd – sve se proizvodi kod nas.”

Planovi i želje za budućnost su veliki, no za sada još idu polako, ove godine su ušli u prostor proizvodnje i to je zaista velika stvar, a svakako sada žele i proširiti ponudu novim proizvodima. Nama se priča jako svidjela, zaista je posebna i zanimljiva, a sigurni smo da će se svidjeti i vama jer tko to ne voli čokoladu!

Za više informacija posjetite njihovu web stranicu Anka Chocolate, a možete ih pratiti na Facebook stranici i Instagram profilu.


Foto: privatni arhiv

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci