Analizom boja do zadovoljnog izgleda i samopouzdanja!
A

Kroz zadnje tjedne opisala sam glavne boje koje se javljaju u našim svakodnevicama. Neke volimo više, a neke manje, ali činjenica je da su sastavni dio našeg života. One su oko nas i na nama.

Nedavno sam imala priliku predstaviti svoj BeeUnique projekt nekolicini ljudi i za to sam imala samo tri minute. Niti malo lak posao. Naime, nekim ljudima već dugo objašnjavam čime se bavim, ali svejedno me ”čudno” gledaju i ne shvaćaju. Možete dakle zamisliti kakav je to osjećaj složiti prezentaciju i objasniti ono što je važno u tako kratkom vremenu. Fokusirala sam se zato na prednosti. Kako najbolje pojasniti nekome čime se baviš ako ne ukazujući mu na dobre strane tog posla koje ujedno nosi rješenja njegovih problema?

Prednosti Analize boja koje ja provodim dijele se na tri glavne kategorije: fizičke, psihološke i opće.  Kod fizičkih naglašavam činjenicu da uz znanje svojih najboljih boja izgledamo svježije i mlađe, znamo kako pravilno kombinirati boje da bi ih iskoristili maksimum, a pored toga stvaramo nešto izuzetno važno – naš osobni stil.

Najvažnija psihološka stavka je povećanje samopouzdanja. Volim reći da je proporcionalno sreći koju doživljavamo kada ugledamo svoj odraz u ogledalu.

Spominjala sam već kroz neke kolumne kompulzivnu kupnju. Svi znamo što je to, ali ju ne prakticiramo ako znamo što je ”dobro” a što nije na nama. Opći razlozi su mnogobrojni. Prvi koji se nadovezuje na smanjenje kupovine je ušteda. Ako kupujemo ciljano znamo što nam treba i ne trošimo uzaludno. Nema tih akcija koje nas mogu prevariti. 

Bila sam i spominjala razgovore za posao. Nismo više toliko aktivni po tom pitanju uživo, ali online razgovori su važni pa priprema puno znači. S njom ostavljamo najbolji prvi dojam. To je izuzetno važna stavka koju redovito zanemarujemo. Uzmite u obzir da smo vizualna bića i podsvjesno uvrštavamo ljude u kategorije već pri samom pogledu na njih. Zato, ako moramo zadiviti nekoga (npr. poslodavca ili na spoju) onda možemo se služiti bojama kao oružjem za to postići. Postoji još nekoliko razloga zbog čega vam je potrebna Analiza boja, ali o njima ću pisati malo više u idućim kolumnama.

Svi smo u potražnji ”sebe” pa osim unutarnjeg aspekta treba ti pomoć i za vanjski. Javi mi se preko društvenih mreža za svoju osobnu Analizu boja i saznaj stvari koje o sebi nisi do sada znala.

Piše: Sara Jurišević

Sara Jurišević

 

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique, Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci