U novoj kolumni Analiza boja saznali smo sve karakteristike jeseni
U

Nakon hladnog  Ljeta stiže blaga i topla Jesen. Od pastelnih do zagasitijih neutralno hladnih tonova došli smo do onih koju su mekši, prašnjavi, pozlaćeni i neutralno topli.

Apsolutna Jesen je ona čija je temperatura topla i dominantna je karakteristika te potkategorije. Poznate osobe koje ovdje pripadaju su Dana Delany, Alyson Hannigan, Lindsay Lohan i Debra Messing.

Najblaža potkategorija Jeseni je Soft Svijetla Jesen. Sestrinska joj je potkategorija Soft Svijetlo Proljeće. Dijele neke boje, a osobe te potkategorije se razlikuju od Proljeća po malo manjem intenzitetu boja i izgledu. Ponekad je linija među njima vrlo tanka. Ovdje pripada Adele, Misha Burton, Sarah Michelle Gellar i David Beckham.

Korak nakon, s malo većom dozom sive stižu Soft Duboke Jeseni. Njihove su boje opojnije od prethodnih. Od poznatih ovdje ubrajamo Tyru Banks, Josepha Fiennesa, Ashley Green, Stanu Katić i Milu Kunis.

Najdublje boje pronalazimo kod Duboke Jeseni. One imaju veći intenzitet od Soft Dubokih Jeseni pa mogu uživati u bojama koje su nešto ”jače” a opet, u većini je dodak crne boje. Poznate osobe u ovoj potkategoriji su: Eva Longoria, Natale Portman, Julia Roberts, Sofia Vergara i Ricky Martin.

Boje Jeseni su medene i tople. Ovdje prevladavaju boja cimeta, terracotta, šumska zelena, oker, senf žuta, boja meda i razne krem i bež nijanse kao i topli teal.

Osobne koje pripadaju ovoj kategoriji mogu, ali i ne moraju imati topli i zlaćani ten. Ponekad mogu čak biti i izrazito blijedog tena jer on ne utječe na podton. Oči variraju od svijetlo smeđih, hazel do smeđih tamnijih i zelenih. Kosa od medeno plave preko crvenih nijansi do boje čokolade.

Kada govorimo općenito o jeseni kao godišnjem dobu najčešće ju asociramo sa smeđom bojom i raznim nijansama smeđe. Nije baš točan taj pogled. Ima i smeđih, naravno, ali iako može biti bazna boja za sve Jeseni, njihove palete su žive i raskošne. Najčešće te boje pronalazimo u klasičnim nude paletama sjenila koje od uspona smeđih smokey eyes postavljaju se kao must.

Sigurno ste primijetili da takve boje na očima ne odgovaraju svakome. Upravo je to stvar osobne palete i o tome kojoj potkategoriji godišnjeg doba pripadamo. Zime i Ljeta će biti najpenaliziranjije uz te nijanse. Kako znaš koje su najbolje boje za tebe? Potrebno je učiniti osobnu Analizu boja.

Povodom ljetnog solsticija organizirala sam i posebnu akciju za sve članice Facebook grupe Tvoja paleta boja by BeeUnique. Svatko je dobrodošao u grupu, a za sve ostale informacije dostupna sam na donjim kontaktima.

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique

Mail: info@beeunique.com.hr

Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci