ZTC

Imali smo priliku upoznati se s radom Ana Marije Hajduk koja nam dolazi iz Novog Marofa kraj Varaždina. Na izgled obična djevojka koja se bavi jednim neobičnim hobijem. Naime, Ana Marija izrađuje torbice od papira koje kasnije plastificira, pa tako one mogu biti nosive u svim vremenskim prilika i neprilikama. Za sebe kaže da je sasvim obična i mala osoba koja uživa u svom hobiju.

Za početak možeš li nam predstaviti sebi i svoj brend?

Zovem se Ana Marija i autorica sam brenda AMD Dizajn. Iako sam po zanimanju kuhar i hotelijersko-turistički tehničar put me odveo u dizajnerske vode Naime izrađujem torbice od papira koje se izdvajaju iz mase svojom osobnošću. Ručnom izradom, sistemom presavijanja i pletenja plastificiranog komada papira dobije se čvrsta i vodootporna torbica. Svaka je unikatna i za izradu jedne je potrebno puno vremena, strpljenja, ljubavi i naravno, kreativnosti.

foto credit: @levelutelles

Što te navelo na pokretanje vlastitog posla? Kako i kada je započela tvoja priča?

Sasvim slučajno sam prije nekih četiri godine vidjela modela sa neobičnom torbom koja me privukla natpisom da je izrađena od papira, tako sam istraživanjem otkrila tehniku izrade i znatiželjom ih počela sama izrađivati. Jednostavno se dogodila neka kemija i shvatila sam da  me to opušta i da je to ono sto želim raditi.

Kako je izgledala prva torbica koju si izradila?

Prvu torbicu koju sam izradila nije bila plastificirana i ispala mi je totalno super, no prva koju sam plastificirala nije ispala uredno i nisam bila zadovoljna te nije išla u prodaju. Sljedeću koju sam izradila nosim dan danas i postojana je i divna kao i prvog dana.

Možeš li nam reći koja je tvoja najdraža torbica?

Iskreno, svaka mi je na neki svoj način draga i ne mogu posebno izdvojit neku najdražu čak mi se znaju toliko svidjet da mi bude teško kad se moram odvojiti od nje. 😉

Gdje možemo za sada pronaći tvoje torbice?

Za sada mi se možete javit putem Facebook ili instagram stranice no postoji i mogućnost da ih vidite i uživo ako se dogovorimo.

Primijetili smo na tvojoj Facebook stranici da izrađuješ i torbice po narudžbi, kakve su reakcije tvojih klijentica na naručene torbice?

Obično je reakcija da je još ljepša uživo nego sa slika koje šaljem prije nego ih proslijedim na adresu. Ima i onih koji su bili skeptični jer se radi o papiru pa kad je opipaju i shvate da je to zaista čvrsto i izdržljivo budu jako oduševljeni. Poruke kako imam na što biti ponosna i poticaj na daljnji rad su česte.

Koliko ti znači pozitivna povratna informacija i motivira li te u poslu?

Pa kao i u svakom poslu bitna  je svaka vrsta povratne informacije, iako su do sada sve bile pozitivne rado ću  prihvatit i svaku kritiku ili sugestiju. Bitno mi je što kupac želi tako da mogu sa sigurnošću isporučit proizvod kojim će biti zadovoljan.

Koliko vremena i materijala potrošiš na izradu jedne torbice?

Torbica neke srednje veličine izrađuje se 25 do 30 sati  i za nju utrošim prosječno 230 kockica sto bude nekih 6 metara dugog  i 0,70 metara širokog papira.

Za kraj možeš li nam reći na čemu trenutno radiš te kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Trenutno radim po narudžbi, a između toga kako stignem izradim neke modele po svom guštu za prodaju. Imam puno ideja i planiram izradit još jedan drugačiji model. Dobila sam i priliku sudjelovati kao sponzor na jednom događanju koji se uskoro obilježava u našem gradu, te ću tom prilikom predstaviti modele torbica za majke i njihove princeze. Svašta se stvara u mojoj glavi no nažalost nemoguće je sve u kratkom roku ostvariti. Sve u svemu zadovoljna sam tijekom kojim ide i kako se razvija.

Vjerujemo kako smo vas zaintrigirali, više saznajte na službenoj Facebook stranici dizajnerice! AMD Dizajn

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar