NaslovnicaINSPIRACIJAHRVATSKI KREATIVCIRiječanka Nina vrijedno osmišljava...

zadnje objave

Riječanka Nina vrijedno osmišljava i kreira komade Alluri nakita

Ovog ljeta se ne možemo zasititi nakita! Želimo na sebe staviti apsolutno sve – od ogrlica, šarenih narukvica, nanogica sa školjkicama… Znate i sami kako volimo i podupiremo ručni rad naših hrvatskih kreativaca i obožavamo razgovarati s njima o njihovom početku i radu.

Današnja priča nam je posebno draga jer dolazi iz Rijeke. Razgovarali smo s Ninom čije vrijedne ruke rade prekrasan Alluri nakit.

Nina je diplomirala marketing na ekonomiji, ali za sebe kaže kako je uvijek više voljela boje i dizajniranje, rad s rukama i kreativnost, fotografiju i putovanja… Stoga nas ne čudi smjer u kojem je krenula!

Kako si došla na ideju da počneš izrađivati svoj nakit? Gdje si naučila izrađivati?

Izrada nakita je bio moj hobi od djetinjstva kad sam s tatom izrađivala narukvice i ogrlice, koji me i naučio osnovnim tehnikama, slagala nove od nekih koje bi mi pukle, a i uvijek sam voljela kupiti koju kao dragu uspomenu gdje god da putujem. S vremenom je moja ljubav prema nakitu rasla sve dok se nije pojavila želja da hobi pretvorim u posao. Ubrzo nakon toga je nastao i profil pomoću kojeg je moj nakit postao vidljiviji sve većem broju ljudi.

Kad je interes porastao i kad sam vidjela da se uozbiljilo, kad su se i galerije zainteresirale, odlučila sam još više uozbiljiti cijeli posao i formalizirati ga. Svakako se moram zahvaliti tati koji mi je omogućio da u djetinjstvu iskažem kreativnost, pokazao mi je osnove, ali i poticao me da se sama razvijam i pronalazim tehnike koje meni odgovaraju.

Što te motivira da izrađuješ nakit i gdje pronalaziš inspiraciju?

Uživam u svom poslu, a motiviraju me pripadnice ljepšeg spola, ali i svi koji se pronađu u nekom komadu Alluri nakita. Inspiracija za nove modele najčešće dolazi u kasnim večernjim satima, mada to nije pravilo. Kad uđem u svoj radni kutak ideje same krenu navirati, a često i ispunjavam želje kupaca.

Koji komad nakita je hit ovog ljeta?

Svakako su hit ogrlice koje u kombinaciji sadrže elemente od bisera ili sedefa, kao i slatke i jednostavne “nevidljive” ogrlice. Također, hit su i raznobojne narukvice, a omiljena kombinacija je pink i narančasta.

Koji je tvoj najdraži komad nakita? Kakav nakit voliš – decentno ili nešto upečatljivo…

Svaki komad koji posjedujem mi je najdraži komad, sve ovisi o outfitu, prigodi ili tome kako se osjećam, a preferiram decentni nakit.

Poruka za kraj! 

Nakit nije tu da nas učini ljepšima u tuđim očima, već da se mi osjećamo bolje. Tu je jer nam nešto znači, jer nas na nešto podsjeća, tu je kao izvor snage da nas pogura u teškim trenucima. Njime pokazujemo tko smo, što volimo, kako se osjećamo.

Prethodni članak – TANYA BRACELETS IMA NAKIT KOJI SE UKLAPA U SVA LJETNA IZDANJA!

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE