NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERAdventska vinska škola Crikvenica...

zadnje objave

Adventska vinska škola Crikvenica oduševila polaznike

Adventska vinska škola Crikvenica održana u sklopu manifestacije Advent Crikvenica 2021. oduševila je 30-tak polaznika koji su se educirali četiri adventska ponedjeljka u crikveničkom boutique hotelu Esplanade.

Zadnja edukacija održana je u Vinskoj kući Pavlomir kako bi se polaznici na licu mjesta upoznali s cijelim procesom nastajanja vina, a gdje su ujedno i podijeljene diplome. Idejni začetnik Adventske vinske škole je sommelier i direktor Udruženja Kvarner Wines dr.sc. Žarko Stilin. Ovaj edukacijsko – marketinški projekt prepoznat je od strane Grada Crikvenice te je tako organiziran u sklopu ovogodišnjeg Adventa, a interes polaznika bio je iznad svih očekivanja. Pokrovitelj edukacije, osim samih polaznika koji su platili svojevrsnu školarinu, bila je i hotelska grupacija Jadran Hotels & Camps.

Upoznavanje s bogatstvom kavrnerskih vina, prvenstveno od kvarnerskih autohtonih vinskih sorti polaznici su upoznali kroz kušanje tih vina – pjenušava vina, bijela vina, ružičasta vina, slatka vina i crna vina, ali i s destilatima – rakijama i likerima, pivama, kulturi stola i sljubljivanju vina s hranom. Polaznici su se upoznali i s cijelim procesom proizvodnje vina – od rasadničarstva, vinogradarstva, podrumarstva i načina proizvodnje do izlaska na tržište. Sponzor neutralizatora, odnosno vode je Jamnica d.d., a na radionici će biti prezentirani i kvarnerski sirevi i bakarski baškot.

Izuzev Stilina koji je moderirao sve radionice, na radionicama su sudjelovali vinari s Kvarnera Ivica Dobrinčić iz vinarije Šipun, vinar, rasadničar i predsjednik Udruženja Kvarner Wines, Anton (Toni) Katunar iz vinarije Estate Winery Katunar, Egle i Ivan Katunar iz vinarije Kuća vina Ivan Katunar, sommelierka Hiltonovog Michelin restorana Nebo Lucija Matijević, proizvođač kraft King’s pive Vedran Jakominić, proizvođač destilata Suza Borjan Suzić i finalist natjecanja Masterchef Hrvatska Časlav Matijević.

„Ovakve su radionice prijekopotrebne za sve ljubitelje vina, ali i ljude koji uživaju u eno – gastro ponudi. Izuzev njih dobrodošle su i za ugostiteljsku – turističke profesionalce, s jedne strane što imaju mogućnost razgovarati sa stručnjacima i proizvođačima, a s druge da se u poznaju s bogatom ponudom Kvarnera“, kazao je gradonačelnik Damir Rukavina.

„Izuzetno mi je drago da su Grad Crikvenica i hotelsko poduzeće Jadran prepoznali važnost i potrebu za održavanjem ovakve edukacije a zadovoljstvo polaznika i upiti za sljedeće radionice dokaz su da su potrebne i da postoji interes, a nadam se da će postati svojevrsni turistički proizvod koji ćemo nuditi kao dio promocije ponude Rivijere Crikvenica i hotelske grupacije Jadran“ rekao je inicijator događanja dr. sc. Žarko Stilin.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE