Advent u Baselu proglašen jednim od onih koje morate posjetiti!
A

Bajka u Švicarskoj traje od 25. studenog do 23. prosinca 2021.

Baselski božićni advent na Barfüsserplatzu i Münsterplatzu jedan je od najljepših i najvećih u Švicarskoj. I prema European Best Destinations prepoznat je kao najbolji božićni sajam u Europi za 2021. godinu! 

Božićni advent u Baselu se odvija na dvije lokacije – Barfüsserplatzu i Münsterplatzu, a otvorene su svaki dan od 11 do 20.30 sati.

Grad na Rajni tijekom Adventa odaje poseban šarm. Usred gradskog središta, uklopljen u povijesni stari grad, koji je ukrašen za Božić, nalazi se slikoviti božićni sajam na Barfüsserplatzu i Münsterplatzu . Na potonjem je veličanstveno božićno drvce koje je okitio poznati dekorater Johann Wanner.

Advent na Munsterplatzu

Ispred povijesne katedrale nalazi se jedan od najljepših trgova u Baselu, koji je posebno raskošno uređen u božićno vrijeme. Posjetitelji se ovdje rado zadržavaju i dopuštaju da ih očaraju atmosferska svjetla – gotovo čarobno mjesto.

Advent Barfüsserplatz

Na Barfüsserplatzu se uvijek nešto događa! Sve se može pronaći za najbolje doba godine. Dopustite da se razmazite brojnim božićnim delicijama i uživajte u jedinstvenim vrhuncima na koje nailazite samo u ovo doba godine.

Usred gradske jezgre, uklopljeni u povijesni stari grad, trgovci i zanatlije svoju robu nude u 130 malih, rustikalnih drvenih brvnara. Oni koji su još uvijek u potrazi za idejama za darove najbolje su inspirirani širokim asortimanom i bajkovitim ugođajem. No, tu su i kulinarski užici, bilo da su to vafli, šalica kuhanog vina, pravi Basler Läckerli, fini švicarski raclette ili popularne kobasice s roštilja. Ponuda je obogaćena nebrojenim predbožićnim delicijama.

Foto: Instagram/ @baslermaerkte

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci