Advent na Gradini u novom ruhu! Traju pripreme za riječku blagdansku bajku!
A

Advent na Gradini jedan je od najraskošnijih advenata u ovom dijelu Europe koji je u dosadašnjih pet izdanja posjetilo čak 300.000 posjetitelja, a ove godine ogrnut će potpuno novo ruho. Lampice toplo bijelih tonova koje su do sada krasile Trsatsku gradinu, zamijenit će one hladnije boje i još intenzivnijeg sjaja zbog čega će čak 12 kilometara božićnih lampica biti vidljivo iz cijelog grada.

Najveća europska kruna – Votivna kruna koja predstavlja djelić burne riječke povijesti, ponovno će krasiti advent unutar zidina Trsatskog kaštela, a Rimsku kulu ogrnut će plašt božićnih lampica. Neizostavan trsatski zmaj – simbol Trsatske gradine i ove će godine posjetitelje dočekivati u blagdanskom ruhu.

Unikatne, ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata smjestit će se na novoj lokaciji – u prostoru spilje. Pomno dizajnirana kulisa s čak 125 različitih figurica i 12 betlehemskih kućica čine zanimljivu vizualnu kompoziciju koja će u rustikalan ambijent spilje unijeti pravi blagdanski ugođaj.

Neće izostati niti gastro čari adventa jer će na prostoru Gradine biti smještene adventske kućice s kvalitetnom ponudom zimskih delicija, neizostavnog kuhanog vina te primamljivih slastica.

Poznato je kako Advent na Gradini iz godine u godinu donosi novitete pa će tako biti i ovoga puta, a organizatori najavljuju posebnu atrakciju visine preko 5 metara koja će biti smještena na samom ulazu u Trsatsku gradinu.

Kako će Gradina izgledati u novom ruhu posjetitelji će moći doživjeti u nedjelju 27.11. kada je najavljeno paljenje božićnih lampica.

Tekst, foto: PR

Prethodni tekst  – POVRATAK RASKOŠNOG ADVENTA U ZAGREBU

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci