A gdje ćete vi biti 01. veljače? Dan kad je cijela Rijeka pozornica!
A

1. veljače 2020. Rijeka otvara godinu u kojoj nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Bogat cjelodnevni (i cjelonoćni) program garancija je uživanja u kulturi, izvrsnog provoda i ludog produženog vikenda u Rijeci.

Već se u petak, 31. siječnja u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvara izložba „S kolekcijom“ Davida Maljkovića, a večer obilježava Noć muzeja. U subotu se, 1. veljače, od ranih jutarnjih sati odvija kulturni i zabavni program na preko 30 lokacija u centru Rijeke. Mnoga od događanja traju do ranih jutarnjih sati nedjelje, 2. veljače.

Nema dvojbe, Rijeka je 1.2. najzanimljiviji grad Europe, a to ostaje i tijekom čitave 2020. jer u kulturno-umjetničkom programu Europske prijestolnice kulture nudi preko 600 pojedinačnih događanja u koja je uključeno više od 300 organizacija iz 40 zemalja Europe i svijeta.

U prvom danu velike godine kulture u Rijeci, osim Opere Industriale kao središnjeg programa otvorenja u Riječkoj luci, Rijeka nudi preko 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje. U organizaciju programa uključen je nevjerojatno velik broj ljudi, udruga, umjetničkih organizacija, poduzetnika, ustanova i institucija.

Nastupa pregršt DJ-eva među kojima se izdvaja Nicky Siano, prvi resident kluba STUDIO 54, održavaju se rock koncerti među kojima nastupi Jonathana, Parafa, Fita… pop up događanja na ulicama grada poput šišanja na otvorenom, pjevanja na ribarnici… dječji nastupi s pjesmama i plesom, humoristične anti-turističke ture autobusom u izvedbi poznatih glumica Tanje Smoje i Jelene Lopatić, modna revija, nastupi riječkih pisaca i spisateljica, plesne večeri za umirovljenike, okupljanje rock bendova iz 60-ih, 70-ih i 80-ih… na različitim mjestima u gradu nastupaju Marko Tolja, Marinada, Izet Borgie, Šajeta, Dule Bonaca… i ima u Rijeci 1.2. još mnogo, mnogo toga. Cijela rijeka ljudi dio je programa otvorenja Europske prijestolnice kulture.

Opera Industriale u Riječkoj luci

Središnji program održava se u večernjim satima u Riječkoj luci. U Operi industriale nastaloj prema glazbenom predlošku riječkog umjetničkog dvojca JMZM – Josip Maršić i Zoran Medved, u orkestraciji skladatelja, maestra Frana Đurovića, otvaraju se važne identitetske teme Rijeke i Europe, a program donosi zvuk, glazbu i buku, efekte koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame te snažne simbole Rijeke i Europe. Program započinje u 19.30, no publika se okuplja bitno ranije. Na više lokacija na području luke nastupa preko 120 izvođača. Neki od njih su: DB Indoš – Kuća ekstremnoga glazbenog kazališta s Rumoristima kao izvođačima, posebno atraktivan finski zbor muškaraca koji vrište zveckaju i viču – Mieskuoro Huutajat, mješoviti zbor Jeka Primorja pod vodstvom Igora Vlajnića, orkestar gudača i puhača na violončelima, kontrabasima, klarinetima, trubama i trombonima, dvadeset i pet riječkih gitarista, deset bubnjara, plesači, radnički orkestar brusilica, varioca i iskri. A dio publike također sudjeluje u izvedbi zvonjavom, navijanjem i stvaranjem buke, čime postaju živi instrument koji predstavlja ljude – najsnažniji dio identiteta grada.

Protokolarni dio otvorenja u HNK Ivana pl. Zajca

U kasnim popodnevnim satima u kazalištu se održava protokolarni dio otvorenja EPK, uz kraće glazbeno-scenske nastupe i pozdravne govore, kojem će prisustvovati visoki uzvanici iz Europe i Hrvatske – predstavnici EU komisije, ministri kulture Europskih zemalja, predstavnici prijašnjih i budućih gradova – Europskih prijestolnica kulture, veleposlanici, diplomatski zbor… Po završetku protokolarnog dijela, ovi će visoki uzvanici također prisustvovati središnjem programu otvorenja u Riječkoj luci.

Cjelodnevni program otvorenja – timeline: 

7 – 13 h, Vodovodna 29/ Cafe bar Skradin
U Cafe baru Skradin tijekom dana se održava prigodni program za goste anti-turističke rute riječkim turističkim autobusom u koju publiku vode Tanja Smoje i Jelena Lopatić u 3 navrata tijekom dana, s polaskom prve ture u 10 sati. O Cafe baru Skradin čak i New York Times nedavno pisao navodeći„…za bolje razumijevanje gradske vibre potrebno napraviti krug uz rijeku i bivšu industrijsku zonu…Započnite večer Nikšićkim pivom u kafiću Skradin, mjestu za piti u obiteljskom vlasništvu, prepunom memorabilije koja uključuje stare radio aparate i karte od 1964. godine”.

9 – 12 h, Kazališni trg/ Cafe bar SET
Program spa_spa_show, autorica Aleksandre Stojaković Olenjuk i Nataše Antulov je hibrid performansa i predstave u kojem sudjeluju poznate riječke umjetnice Nika Mišković i Sanja Milardović te Tanja Blašković. Izvedba je to u “talk show” formi u kojoj izvođačice, u tradiciji Oprah show-a, pomažu publici da se psihofizički pripremi za događaj otvorenja EPK 2020.

9.30 – 12 h, Korzo
Program tvrtke Thorax, Rijeka, koraci i vrijeme posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti. Pomoću vremenske crte duge 232 metra postavljene na Korzu, posjetitelji ulaze u riječku povijest kroz koju uz pomoć vodiča upoznaju razna važna događanja tog vremenskog perioda. Događaji su prikazani glumom, odgovarajućom scenografijom, natpisima i vizualima.

10 – 10.45 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
Program Djetinjstvo u Luci različitosti donose učenici Osnovne škole Vežica, koji uz pomoć mentora izvode dječje pjesme, brojalice, brzalice, jezične igre i uspavanke na svojim ili jezicima svojih roditelja (ruski, ukrajinski, rumunjski, grčki, talijanski, engleski, škotski, poljski, češki…) te na čakavskom i kajkavskom. Višejezičnost ne doživljavaju kao teškoću, već kao bogatstvo i vrijednost koju treba njegovati.

10 – 11 h, Principij (Arheološki park)
Kreativno-edukativni centar Glazbeni vrtuljak zavrtjet će publiku vodeći je na glazbeno putovanje. Dječjim zborovima  Male tratinčice i Tratinčice pridružiuju se i solisti, polaznici programa Male škole pjevanja te Udruga Zumba Rijeka zvana ChikaZ – društvo sportske rekreacije i plesa, koja okuplja djecu i odrasle. Efektnim plesnim pokretima predstavlja se natjecateljska grupa koja sve prisutne ostavlja bez daha. Svi su pozvani ukrcati se na vrtuljak pjesme i plesa!

10 – 11.30 h, Vodovodna 29 / ispred Cafe bara Skradin
Prostor Plus na tragu predstave Dobrodošli u Rijeku iz 2007. g, publiku vodi na anti-turističku rutu riječkim turističkim autobusom. U urnebesno smiješnom projektu Žaka Valente, Tanja Smoje (Karolina) i Jelena Lopatić (Ida) otvaraju aktualne lokalne i globalne teme, bez dlake na jeziku, ne štedeći nikoga sočnih komentara. Antituristički  tour kreće kod bara Skradin u Vodovodnoj ulici, a iskrcaj putnika je na istom mjestu uz piće dobrodošlice i fritule.
10:00- 11:30
12:00- 13:30
14:00-15:30

10 – 12 h, Trgovina Tekstila, I. Grohovca 3A
U organizaciji tvrtke Albabona u prostorijama trgovine Tekstila odvija će se radionica recikliranja trapera i pretvaranja traperica u nove  suknje. Maksimalan broj polaznika je 10. Reciklirane suknje predstavljaju se na ogradi ispred RiHuba.

10.30 – 11.15 h, Riječka ribarnica
Vokalni studio Rijeka zbor je na čijem se raznolikom repertoaru nalaze djela hrvatske i svjetske zborske literature, kao i obrade popularnih pjesama. Vođeni idejom da svaki trenutak života mora biti prožet glazbom, predstavljaju se i u riječkoj ribarnici, gdje će nastup biti upotpunjen instrumentalnim pratnjama. Zboru će se pridružiti članovi zbora Torretta iz kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak.

11 h, Kružna 5
Matica umirovljenika grada Rijeke  održava u prigodni pozdrav i nastup svojeg mješovitog zbora, pod vodstvom maestra Vinka Badjuka i Damira Badurine.

11 – 11.35 h, Korzo ispred Filodrammaticae
Umjetnička organizacija Trafik i Škola za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba, izvodi program Hodači-ce, svojevrsnu futurističku viziju kultne Trafikove predstave Hodač / Hommagge Janku Poliću Kamovu. 16 mladih plesača(ica) pod mentorstvom Trafikovog umjetničkog voditelja Žaka Valente, u suvremeno-plesnoj izvedbi na futurističku elektronsku glazbu Dušana Maksimovskog, poručuje: Otvorimo prostor mladim umjetnicima, jer budućnost pripada njima.

11 – 11.40 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
Riječki komorni zbor Val izvodi obrade narodnih i popularnih domaćih i stranih skladbi. Na repertoaru se između ostalih pjesama nalazi i Fiume nel mio cuor, koju izvorno izvodi Nevia Rigutto.

11 – 11.45 h, Principij (Arheološki park)
Nastup Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova obuhvaća harmonikaški orkestar, djevojački zbor, mješoviti zbor i komorni sastav te soliste

11 – 19 h, Koblerov trg i Ulica Šišmiš
Rox populi – program Udruge ugostitelja PGŽ
Koblerov trg i ulica Šišmiš dobivaju natkrivenu pozornicu, ulaz na trg se osvjetljava kao i ulaz u Ulicu Šišmiš – najužu ulicu u gradu. U programu sudjeluju: Maslina na Zelenom trgu, Caffe bar Charlie, Caffe bar Garcon, Caffe bar Juliet, Caffe bar Romeo, Me Gusta Gourmet Pub, BoomBar, Submarine burger.
Gourment Corner – pet kućica na trgu s prigodnom ponudom hrane i pića
Techno Vikings – live nastup
KUC Kalvarija – Kuc Kuc Cabaret
 (18 – 18.45 h)

11 – 22 h, Adamićeva 5
Udruga Rikordi Rijeka donosi cjelodnevnu izložbu o važnim događajima iz riječke povijesti koji su okupljali ljude i izazivali veliko zanimanje javnosti poput otvorenja HNK Ivana pl. Zajca, otvaranja mosta između Rijeke i Sušaka, uspjeha nogometnog kluba HNK Rijeka i sl. Uz razgled izložbe posjetitelje dočekuje okrjepa i glazba s originalnog gramofona iz 1930-ih.

12 h, Jadranski trg
Ispred EPK instalacije (brojača) zbor Matice umirovljenika s Damirom Badurinom izvodi Odu radosti, Najdraža Rijeko i još nekoliko skladbi, nakon čega se program nastavlja uz domjenak i proslavu otvorenja EPK u Kružnoj ulici.

12 – 12.45 h, Riječka ribarnica
Drugi pop up nastup Vokalnog studija Rijeka, zbora na čijem se raznolikom repertoaru nalaze djela hrvatske i svjetske zborske literature, kao i obrade popularnih pjesama.

12 – 12.45 h, Kazališni trg /pozornica ispred cafe bara Kings
Studentska udruga Radio Sova donosi izvedbu Topografije naših udaljenosti prema suvremenom dramskom tekstu koji tematizira pitanja ljudskih udaljenosti, razlika, nerazumijevanja i njihovih uzroka. Pisan za dvije izvođačice portretizira dinamku jedne homoerotične ljubavi suočene s društvenim predrasudama, političkom korektnošću, vlastitim sumnjama te čak i samoprijezirom. Glumice koje nastupaju su: Ana Maria Štefanac, Tonca Mršić i Linda Uran (glazbena pratnja). Autorica je Dorotea Šušak

12 – 13 h, Defile: Kosi toranj /Jelačićev trg /Mlikarica/Vlačićev trg (Čajni)/Koblerov/Korzo/Radio Rijeka
U organizaciji udruge Primorski Hrvat, Ludwig van Beethoven dolazi u Rijeku, 250 godina nakon rođenja. Ulicama grada vladaju zvuci i melodije tog gorostasa svjetske glazbe i autora europske himne Oda radosti koja je završna, IV stavka njegove 9. simfonije. U defileu od Jelačićevog do Jadranskog trga publika se raduje zajedno s orkestrom u oblacima te sjajnim malim balerinama plesne skupine Rotondo.

12 – 13 h, Principij (Arheološki park)
U organizaciji obrta za podučavanje i izvođačku djelatnost MaestroVanja Posavec na klasičnoj gitari predstavlja posjetiteljima  različite stilove klasične glazbe. Na programu su kompozicije baroknih autora, uključujući i Luku Sorkočevića, glazba romantizma, moderna, ali i filmska glazba. Neke od kompozicija pisane su za klasičnu gitaru, dok su druge transkripcije djela pisane za druge instrumente poput violončela, violine ili klavira.

12 – 13.30 h, Vodovodna 29 / ispred cafe bara Skradin
Drugi polazak anti-turističke rute riječkim turističkim autobusom u koju putnike vode Tanja Smoje (Karolina) i Jelena Lopatić (Ida).

12 – 14.30 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
U sklopu manifestacije RIJEKA PORTer – Rijeka se nosi, nosimo Rijeku, tvrtke Albabona:
12 – 16 h izložba Riječki brhani koja prati razvoj suknje, metaforu i simboliku suknje kod žena, tematizira muškarca u suknji, predstavlja suknje iz različitih predstava i kazališnih komada.
14 – 14.30 modna revija dizajnera koji se bave recikiranjem i preradom odjeće u nove odjevne predmete.

12 – 18 h, Fiorello pub na Korzu
Tvrtka Flumen M.D.  organizira program Stopama LaGuardie – Rijeka Bridge to New York
12 h – Otvorenje izložbe slika Željka Ašpergera
15.30 h – nastup gospel zbora The Messengers
Program se nastavlja u večernjim satima

12 – 21 h, Palach /galerija SKC, Kružna 8
Rijeka umjetnosti u organizaciji Galerije SKC Sveučilišta u Rijeci izložba je studentskih radova, koja studentima omogućuje iskustvo i razvoj prezentacijskih i prodajnih vještina, a posjetiteljima prezentira prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.
12:00- 15:00 –  Zavrti ploču – posjetitelji su pozvani sami puštati glazbu na gramofonu koristeći ploče koji su donijeli ili pustiti neku iz galerijskog izbora!
15:00- 21:00 – DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

13 – 14 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
Vokalna skupina Duga, koju čine odgajateljice Dječjeg vrtića Rijeka, izvodi raznolik glazbeni repertoar koji obuhvaća napjeve istarsko-primorskog melosa, duhovne, klapske, zborske skladbe te obrade popularnih pjesama.

13 – 14 h, Korzo
Performans RADILIŠTE 2020 Umjetničke organizacije Kabinet u izvođenju Ivane Kalc i Tajči Čekade obrađuje temu besmislenog i besciljnog rada te se bavi protokom vremena, koje unutar ponavljajuće radnje ima privid nekretanja. Na najprometnijem dijelu Korza (oko gradske ure), izvođačice  se kreću poprečno u odnosu na uobičajeni smjer kretanja presjecajući uobičajeni smjer kretanja stanovništva.

13.15 – 14 h, Principij (Arheološki park)
Vokalna skupina Lira izvodi skladbe istarsko-primorskog glazbenog izričaja, skladbe s područja klasične zborske literature, duhovnog i svjetovnog karaktera, domaćih i stranih autora, zatim skladbe koje su priređene za višeglasni ženski vokalni ansambl, a dolaze iz izričaja popularne glazbe, strane i domaće.

13 – 15 h, Kazališni trg / pozornica ispred cafe bara Kings
Kings Kafe organizira nastup Kantridersa. Grupa Kantriders sinonim je za raznolikost u glazbenom izričaju.  Glazba koju izvode bazirana je na raznim stilovima – od bluesa i rock’n’rolla do mediteranske i hrvatske glazbe. Ovaj koncert je idealna prilika da Riječani i gosti Rijeke, u centru grada iskuse autentični riječko-mediteranski glazbeni doživljaj.

14 – 15.30 h, Vodovodna 29 / ispred cafe bara Skradin
Treći polazak anti-turističke rute riječkim turističkim autobusom u kojem turističke djelatnice iz nekadašnje hit predstave DDR nakon 12 godina ponovo vode putnike na 90 minutni obilazak riječkih znamenitosti u  Turističkom autobusu, uz upoznavnje s gradom pripovjedaju što je novo u njihovim životima, gradu i državi komentirajući aktualne lokalne i globalne teme i ne štedeći nikoga.

14 – 15.30 h, Principij (Arheološki park)
Mješoviti pjevački zbor Rijeka-Sempre Allegro izvodi koncert naziva Zvona našeg grada, a  program obuhvaća obrade popularnih domaćih i stranih  hitova, klapsku glazbu u zborskom izričaju te stil crossover s atraktivnim izvedbama klasične, te pop i rock glazbe. Gost koncerta je kontratenor Marko Antolković s kojim je Zbor surađivao na izvedbi Carmine Burane, poznat po osvojenom zlatnom gumbu i ulasku u finale Supertalenta. Pijanista, korepetitor i prijatelj Zbora Mateo Žmak također obogaćuje program koncerta popularnim crossoverom.

14 – 05 h, Titov trg / Cont

RIJEČKI ŠATOR/FKK ŠATOR
Tvrtka Novi turizam donosi cjelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošću i sadašnjošću, humanitarnog karaktera.
14-16 h Nulto susjedstvo: Humanitari zajednički objed građana svih socijalnih statusa i gostiju uz glazbenu podlogu DJ-a FIGLIA.
16 – 19 h FKK Šator: Koncert jazz i improvizirane glazbe u izvedbi Zorana Majstorovića & Štikla Jazz Sessiona.
21.15 – 24 h Ostajem u Rijeci: Uživanje u urbanim zvukovima bendova: Žulj, Speedclaw, Krematorium, Padre, Divlji detektivi, Iz@ Medošević – poezija i rock i Marinada.
24 – 05 h Cosmopolitan Music: ples uz ritmove Ive Zubana (DJ FIGLIO) iz Pule, velikog štovatelja ritmova i zvukova s Rječine

15 – 16 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
Izet Borgie, promoviraju novi album Opera u Sydneyu koji otkriva korijene nadahnuća autora. Tko god voli neka od ovih imena: Stooges, MC 5, Motown, prva inkarnacija Majki, Motorhead, Sonics… voljet će “Operu”, a kome je to nepoznanica zavoljet će Izeta Borgie jer su najbolji rokenrol bend od Varne do Gibraltara.

15 – 21 h, Palach /galerija SKC, Kružna 8
U sklopu programa Rijeka umjetnosti u organizaciji Galerije SKC Sveučilišta u Rijeci održava se nastup: DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

16 – 18 h, Club Tunel, Školjić 12
Društvo za urbanu kulturu i Kultura d.o.o. donose program DISTRIKT: TUNELI – Marina Karamarko & Filip Motovunski – Show & Tell – prezentacija i upoznavanje sa osnovnim tehnikama miksanja/puštanja glazbe.
THANQ LABEL – prezentacija glazbene izdavačke kuće u vlasništvu Marine Karamarko.
Izložba Love cats – prodajna izložba rukotvorinija Luise Ritoše koja je oslikala razne mačje izraze i karaktere s notom specifičnog humora. Kupnjom printa sufinancira se briga i njega za mačke lutalice.

16 – 19 h, Titov trg / Cont
Koncert jazz i improvizirane glazbe u izvedbi Zorana Majstorovića & Štikla Jazz Sessiona u sklopu programa RIJEČKI ŠATOR/FKK ŠATOR tvrtke Novi turizam koja donosi cijelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošču i sadašnjošču, s humanitarnim karakterom.

16 – 19 h, Ulica Pavla Rittera Vitezovića
2020 the Beat Street – program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ
Vitezovićeva dobiva DJ pult i atraktivni light show. U program se uključuju: Cafe bar Luppis, Cafe bar Pucci i Cafe bar Three Monkeys
Pop up Barber shop – šišanje i brijanje na otvorenom u suradnji s Gentelmen’s Clubom
Izlagači autohtonih proizvoda
Pop up gin bar
 –  s ponudom prigodno osmišljenih, autentičnih riječkih gin tonica

16.30 – 18.45 h, Principij (Arheološki park)
Program Jazz vs. Blues Rijeka Udruge Tororo, Riječanima i svim gostima donosi koncerte jazz evergreena, autorske glazbe te blues hitova. Nastupaju SpartJazz Quartet, koji izvodi svjetske jazz evergreene te svoju autorsku glazbu s naglaskom na tradicionalni pristup jazza u posebnom ruhu kvartet i Jed Becker’s Group, blues-rock atrakcija koja nudi izvrsnu zabavu i garantira dobar provod.

16 – 24 h, Trg Riječke rezolucije
Tvrtka Promocija predstavlja glazbeni program na trgu:
16:00- 18:00 – Duško Jeličić – Bonaca
21:00 – 22:30 – Grooversi
22:30- 24:00 – Šajeta
24:00 – 02:00 – Grooversi

17 – 17.35 h, Korzo ispred Filodrammaticae
Umjetnička organizacija Trafik i Škola za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba, održava drugu izvedbu programa Hodači-ce, futurističku viziju kultne Trafikove predstave Hodač / Hommagge Janku Poliću Kamovu. Mladi plesači(ce) pod mentorstvom Trafikovog umjetničkog voditelja Žaka Valente, u suvremeno-plesnoj izvedbi na futurističku elektronsku glazbu Dušana Maksimovskog, poručuju: Otvorimo prostor mladim umjetnicima, jer budućnost pripada njima.

17 – 18.30 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
U organizaciji umjetničke udruge Ćeif, akustični trio Agam pretvara se u kvartet, potpomognut gostom na kongama. Bend svira fuziju flamenca i rumbe, s primjesama rocka i balkanskih ritmova. Nastupaju: Goran Tomić – gitara, Sebastijan Demark – kontrabas, Endi Oblak – perkusije, Dejan Turk – konge.

18 h, Bačva pub, Dolac 8
Bačva Klub – Rijeka Pub kviz

19.00 – 20.30 h, Riječka luka
Opera Industriale – središnji program otvorenja. Zvuk, glazba i buka, efekti koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame, snažni simboli Rijeke i Europe – sukus su atraktivnog programa otvorenja u Riječkoj luci. Program započinje u 19.30, publika se okuplja ranije.

20.45 – 24 h, Circolo, Uljarska 1
Plesna večer u organizaciji Matice umirovljenika Rijeka uz Duo Aledory i koncert posvećen gradu Rijeci.  Premijerno se izvodi autorska skladba Pošalji ljubav, Luko različitosti, a zabava uz popularne plesne melodije nastavlja se do kasno u noć.

21 h, Bačva pub, Dolac 8
Bačva Klub – Splash band – Ri rock himne

21 h, Cafe Dnevni boravak, Ciottina 12
Literarno glazbena večer, Crne noći na gramofonskoj ploči

21 h, Conca ‘d Oro, Kružna 12
Prigodni EPK menu i zabavni program

21 – 24 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)
Sarah & The Romans with friends – koncert je koji donosi Udruga Formaoptimum, a sastoji se od fuzije glazbenih izričaja kao što su srednjoeuropski folk, country, bluegrass u intrepretaciji izvođača iz Hrvatske, Slovenije i Švedske. Na pozornici se svojim nastupima izmjenjuju: Sarah & The Romans, Bruno Petrali, Nina Fakin, Annika Ljungberg, Autostop trio, Branko Nemeš, DJ Rabbit.  Oni su predstavnici europskih prijestolnica kulture (bivši Stockholm 1998., kandidat Ljubljana 2025. i sadašnja Rijeka 2020.)

21 – 24 h, Principij (Arheološki park)
Suton 2 je audiovizualna manifestacija Udruge Kombinat u Arheološkom parku na kojoj nastupa multidisciplinarna umjetnica/bend Stephany Stefan iz Rijeke i bend Freekind iz Hr/Slo, uz video projekcije multimedijskog umjetnika Oblik3 iz Rijeke.

21 – 24 h, Riječka ribarnica
Program Back2love uslužnog obrta IB za sve ljubitelje dobre glazbe i plesa potpisuje kreativna direktorica Ivona Brnelić. Radi se o muzičkom vremeplovu u stilovima jazz, funk, disco, r’n’b i soulful house, uz sjajne plesne performanse. Nastupaju: Danijela Večerinović, DJ Unkle Frank, DJ B Cloud, Jakša Jordes i RiS girls.

21 – 01 h, Kazališni trg / pozornica ispred cafe bara Kings
Večernji program u organizaciji Food puba nudi  Blues&rock clubbing music.

21 – 01 h, Koblerov trg
Rox populi – program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ
Navečer na Koblerovom i Ulici Šišmiš:
Kuc Kuc Cabaret – u 21 h
By The Way Band – live r’n’r nastup od 23 h
Jazz program u Juliet cafeu
The Mystic Rose Ensemble David Baumgarten jazz kvartet live

21 – 01 h, Ulica Pavla Rittera Vitezovića
2020 the Beat Street – program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ – Vitezovićeva navečer nudi ples i performanse:
DJ Sale For Love i DJ Zweck – puštaju plesnu muziku na stageu postavljenom u samoj ulici
Ulični zabavljači – Jakob Bergant, cirkuski performer
Barmen show – flair show na otvorenom u organizaciji Three Monkeys

21 – 02 h, Verdijeva ulica
Square One  program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ – u suradnji s King’s Food Pubom se osvjetljava čitava ulica, a u programu sudjeluju: Teatro Lounge Bar, Wine Bar Kod Zajca, Udruga barmena Barmen.hr
Teatro lounge EPK party – First Entertainment dance performers, Tony T live saxophone, Manuel Lupen percussions, DJ Chive, Andrej Skedel magic show, dBoki light show
– fireworks
Zajc wine &Music Tasting – live r’n’r nastup od 23 h
Riječki barmenski cocktail mešap – fair show na otvorenom u organizaciji udruge Barmen.hr

21 – 02 h, Fiorello pub na Korzu
Nastavak programa Stopama LaGuardie – Rijeka Bridge to New York
21 h – koncert Marka Tolje
23 h – DJ Jakša
23.30 h – Secret Party Fiorello in the Sky

21 – 02 h, Trg Riječke rezolucije
Nastavak programa u organizaciji tvrtke Promocija. Glazbeni program na trgu:
21:00 – 22:30 – Grooversi
22:30- 24:00 – Šajeta
24:00 – 02:00 – Grooversi

21 – 03 h, Opera / Teatro Fenice, Dolac 13
LP Rock, Udruga riječkih rokera 60-tih donosi četiri sata rock glazbe u izvedbi rock bendova koji su ’60-ih,’70-ih i ’80-ih bili aktivni na širem riječkom području. Old Stars Rock Festival Rijeku predstavlja kao najrokerskiji hrvatski grad, dok članovi LP Rock udruge okupljaju i u glazbene aktivnosti uključuju građane treće životne dobi.  Sviraju: Arcamivida, Lady Be Good, Grupa Pan, ’60 River Band, Midnight Band, VIS Šta da, Kristali, Grejs 1, Delta Snake&Lizards, Bad Vlad Bend, Bajok, Norne & Spartaco i prijatelji,  Exodus, Grejs 2, Arsenal, Lavine, Superstary & Stern, Grupa MI.

21 – 03 h, Club Tunel, Školjić 12
U organizaciji tvrtke Kultura održava se koncert Porto Etno Orkestra a nakon koncerta nastupa DJ Rango sa blues/soul/funk setom

21 – 05 h, River Pub, Ul. Frana Supila 12
RRiKA iliti Rokerska riječka kulturna alternativa je cjelovečernji program u organizaciji tvrtke Targa u kojem nastupaju književnici i glazbenici. Sve kreće s pisanom riječi, čitanjem autorskih radova renomiranih riječkih autorica i autora – Eliša Papića, Envera Krivca, Dunje Matić Benčić i Davora Mandića. Sviraju Elisha, Barbara Munjas, alt-rock sastav Sillycons te specijalni gosti iz Bjelovara Them Moose Rush. U pauzama te do ranih jutarnjih sati glazbu bira DJ Dog.
21:00 – Čitanje autorskih radova riječke književne scene
22:15 – Elisha
23:00 – Barbara Munjas
00:00 – Them Moose Rush
01:00 – Sillycons
01:45 – 05:00 – DJ Dog

21 – 05 h, Palach, Kružna 8
Miks glazbenih žanrova i izričaja nudi koncertni program legendarne Udruge Ri Rock uz nastupe eklektičnog dvojca Stereo Banana iz Niša, pulsko-riječke petorke Techno Vikings koju čine četiri saksofona i bubanj, romskog duba Kali Fat Dub (Ljubljana/Zagreb), ljubljanskog reggae DJ-a Harisa Piltona, benda Knutov Kofer iz Züricha čiji je peti album napisan na hrvatskom jeziku te Buce i Kalašnjikova (Krk).

21.15 – 24 h, Titov trg / Cont
Ostajem u Rijeci: Uživanje u urbanim zvukovimaŽulj, Speedclaw, Krematorium, Padre, Divlji detektivi, Iz@ Medošević i prijatelji – poezija i live nastup i Marinada, u sklopu programa Riječki šator / FKK šator tvrtke Novi turizam koja donosi cjelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošću i sadašnjošću, s humanitarnim karakterom.

22 h, Kings cafe (kod FINA-e), Ul. Frana Kurelca 3A
Retros rock&blues band
Prezentacija prvog riječkog osvježavajućeg pića

22.30 – 04 h, Pogon kulture, Strossmayerova 1
U Pogonu kulture RIKUPU predstvlja EPK RI ROCK AFTER PARTY:
21:00   DJ
22:30   Fit
23:30   Paraf
00:30   Denis&Denis
01:30   Jonathan
03:00   DJ

22.30 – 06 h, Klub Crkva, Ružićeva 22
Klub Crkva organizira: RI2020 Official Tech House Afterhours by D’n’D
Bronski i Herya su osnovali kolektiv Deep’n’Delicious prije punih 6 godina. Do sada su odradili puno odličnih zabava u Zagrebu i Rijeci, te publici predstavili razna imena rastuće rumunjske Twch House scene jer i sami preferiraju rumunjski elektronički zvuk.

23 – 05 h, Discordia, Ul. Erazma Barčića 1 A
Udruga 4 kroz 4 predstavlja pionira glazbene scene New Yorka ’70ih i jedno od najbitnijih imena u povijesti disko glazbe – DJ-a Nickyja Siana! Nicky je vlasnik i dizajner prostora koji se smatra prvim njujorškim disko klubom, THE GALLERY i prvi resident kluba STUDIO 54. Direktno je zaslužan za karijere disko zvijezda poput Grace Jones, Loleatta Holloway, D.C. LaRue. Bio je učitelj Larry Levanu i Frankie Knucklesu koji je kasnije u Chicagu pokrenuo pokret svima nama poznat kao House glazba. 23:00-02:00 – Domaćin DJ Mile Hund – disco, boogie, garage i funk;  02:00-04:00 – NICKY SIANO (NY)

23 – 06 h, Pothodnik: Circcolo – Tržnica, Ul. Ivana Zajca
Bez prenesenog značenja, POTHODNIK je underground party u režiji dva istaknuta riječka kolektiva TIPSY i Innerspace. Specifični lokalitet, afirmirani DJ-i/ce i izoštrena glazbena selekcija čine ovaj party jedinstvenim klupskim događajem u Rijeci. Nastupaju: Carnero , di.merkl , Ivna Ji i Samo Tako.

23 – 06 h, Tuneli ispod grada, Grivica ul
Društvo za urbanu kulturu i Kultura d.o.o. u sklopu programa   DISTRIKT: TUNELI donose glazbene nastupe u tunelima ispod grada. DISTRIKT STAGE: Marina Karamarko, Ana Antonova, Kasja, Zilla, Boo Dale; DRAMA STAGE: Filip Motovunski, Mecena, Sven Nalis, Antwone, Raul B; TUNEL STAGE: Virgin Helena, Amor, Roland, Brx

24 – 05 h, Titov trg / Cont
Cosmopolitan Musicples uz ritmove Ive Zubana (DJ FIGLIO) iz Pule, velikog štovatelja ritmova i zvukova s Rječine – sklopu programa Riječki šator / FKK šator tvrtke Novi turizam koja donosi cjelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošču i sadašnjošću, s humanitarnim karakterom.

24 – 06 h, Klub Život, Ružićeva 4
Klub ŽIVOT predstavlja:
00:00 – 2:00 – Elektro-pop duo The Siids.
Jedan od najperspektivnijih mladih riječkih bendova, koji svoju dvogodišnju avanturu obilježava stvarajući glazbene poslastice na tragu svjetskih indie uspješnica, njegujući pritom senzibilitet prema najboljem od nasljeđa synthpopa i post-punk ere.
2:00 – 6:00 – DJ Željko Bašković u Životu radi razuzdani i blještavi plesnjak. Ulaštite svoje plesne cipelice!

Fotografija i tekst: Rijeka2020

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci