6 ključnih razloga zbog kojih OMNi-BiOTiC® 6 predstavljaju pravi odabir
6

Probiotici, tzv. dobre bakterije, svoju popularnost stekli su posljednjih desetljeća zahvaljujući brojnim kliničkim istraživanjima, koja su dokazala niz povoljnih učinaka na zdravlje. Krovne institucije definiraju ih kao žive mikroorganizme koji, ako se konzumiraju u odgovarajućoj dozi kao dodatak hrani, imaju pozitivan učinak na zdravlje domaćina (FAO/WHO 2011).

S obzirom da su brojna zdravstvena istraživanja potvrdila njihovu učinkovitost u liječenju, ali još važnije – u prevenciji mnogih bolesti, ne čudi prisutnost sve većeg broja i oblika probiotika na tržištu. Upravo zato, prilikom kupnje istih, od velike je važnosti znati što unosimo u svoj organizam te biti sigurni da njihovom konzumacijom zaista radimo najbolje za svoje zdravlje. Svjetska zdravstvena organizacija propisala je kriterije kvalitete koji pomažu izabrati najkvalitetniji probiotički pripravak.

KLINIČKE STUDIJE KOJE POTVRĐUJU DJELOVANJE ODREĐENOG PROBIOTIKA

Tako se, prije svega, preporučuje korištenje isključivo proizvoda koji iza sebe imaju znanstvena istraživanja koja dokazuju njihovo djelovanje. Po tom pitanju, na našem se tržištu, kao i na brojnim europskim, posebno ističe OMNi-BiOTiC® 6, koji ispunjava sve kriterije kvalitete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Svjetskog gastroenterološkog društva (WGO) te Austrijskog društva za probiotičku medicinu (OePROM). OMNi-BiOTiC® je vodeći brand sinbiotika, a iza svakog OMNi-BiOTiC® proizvoda stoje kliničke studije koje potvrđuju njihovo djelovanje, a do sad ih je provedeno preko 120. Ne čudi stoga podatak da je već nekoliko godina za redom najprodavaniji OTC brand u Austriji i Njemačkoj. 

OMNi-BiOTiC® 6  može se pronaći  u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama, kao i na web stranici Instituta AllergoSan

KLJUČNI VODEĆI BAKTERIJSKI SOJEVI 

Ključni vodeći bakterijski sojevi prisutni su u crijevima gotovo svih ljudi, ali ih sadrži vrlo malo probiotičkih preparata na tržištu. Ovi sojevi naseljavaju različite dijelove crijeva i posebno su aktivni, ali i dragocjeni, zato jer imaju sposobnost prenošenja određenih zadataka na druge bakterije i tako stvaraju jaku ”vojsku” protiv patogenih klica. Kao takvi, neizbježan su pomagač za gradnju imuniteta odraslih, ali i djece od najranije životne dobi. OMNi-BiOTiC® 6 sadrži upravo 6 takvih vodećih ključnih bakterijskih sojeva koji štite imunitet, a posebno dobro djeluju protiv Candide albicans, što je dokazano i znanstvenim istraživanjima.

SINBIOTIK, NE SAMO PROBIOTIK

Sinbiotik je spoj probiotika (dobrih bakterija) i prebiotika (hrane za dobre bakterije) i kao takav ima učinkovitije djelovanje od samog probiotika. Naime, i bakterije imaju svoju omiljenu hranu, a hraneći se njome, povećava se bakterijska aktivnost, sposobnost razmnožavanja i naseljavanja u crijevima. OMNi-BiOTiC® 6 sadrži prebiotik kao aktivacijsku matricu koja se sastoji od enzima i vlakana kojom se dobre bakterije hrane, ali predstavlja i njihovu zaštitu od želučanih i žučnih kiselina.

Brojnim navedenim kliničkim studijama kod sinbiotika OMNi-BiOTiC® 6 dokazana je djelotvornost čak 6 raznovrsnih visokoaktivnih bakterijskih sojeva, uz dodatak prebiotika.

PRAH, A NE KAPSULE

OMNi-BiOTiC® 6 dodatak je prehrani u prahu, što mu iz više razloga daje primat u odnosu na probiotike u kapsulama. Probiotički proizvodi koji se nalaze na tržištu obično sadrže suhosmrznute (liofilizirane) bakterije. Da bi se one aktivirale, potrebno ih je rehidrirati (u neutralnoj tekućini izvan organizma). Čim bakterije dođu u kontakt s tekućinom, započinje njihova ”faza buđenja” i one postaju aktivne. Ta aktivnost podrazumijeva sposobnost razmnožavanja i obavljanja vlastite zadaće. Dokazana je veća aktivnost i preživljavanje bakterija kad se probiotički prah otopi u tekućini jer se tada bakterije ojačavaju i pripremaju za prolazak kroz želudac gdje se trebaju izboriti sa želučanom kiselinom i ostalim probavnim sokovima. Kod kapsula, ovaj proces aktivacije je onemogućen, jer se kapsula rastvara u želucu, a bakterije koje se ne stignu aktivirati i ojačati, dolaze u doticaj sa želučanom kiselinom te pritom odumiru, jer se ne uspijevaju izboriti sa želučanim sokovima za daljnji prolazak do crijeva.

OMNi-BiOTiC® 6 dolazi u pakiranju od 28 vrećica, 60 g i 300 g praha. Zanimljivo je napomenuti i kako se ovim putem napravila svojevrsna nova inačica sinbiotika Vitality Synbiotic Premium, koji se svojom kvalitetom te identičnom OMNi-BiOTiC® 6 recepturom, odavno istaknuo na tržištu.

SINERGIJA BAKTERIJSKIH SOJEVA VAŽNIJA OD BROJA BAKTERIJA

Broj bakterija u probiotičkom pripravku važan je indikator kvalitete, ali ne i najvažniji. Najveća učinkovitost probiotika postiže se optimalnom kombinacijom različitih bakterijskih sojeva. Ne slažu se dobro svi bakterijski sojevi niti su međusobno prijateljski nastrojeni. Kod nekih može doći čak i do borbe za hranu. Zbog toga se sinergija pomiješanih bakterijskih sojeva mora znanstveno dokazati.

Brojnim navedenim kliničkim studijama, kod sinbiotika OMNi-BiOTiC® 6 dokazana je djelotvornost čak 6 raznovrsnih visokoaktivnih bakterijskih sojeva, uz dodatak prebiotika. Kao takav, na tržištu postoji već 25 godina i predstavlja prvi višesojni sinbiotik na svijetu.

HUMANI SOJEVI NASPRAM ANIMALNIH

Još jedna od najvećih prednosti OMNi-BiOTiC® 6 sinbiotika je što sadrži humane bakterije – one koje su i inače dio ljudskog probavnog sustava, stoga su potpuno kompatibilne s ljudskim tijelom i mogu se koristiti neograničeno, bez mogućnosti izazivanja štetnih nuspojava ili navikavanja organizma na iste.

OMNi-BiOTiC® 6  može se pronaći  u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama, kao i na web stranici Instituta AllergoSanwww.omni-biotic.hr

Foto: Bojan Zibar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci