500 liderica okupilo se na konferenciji „The Art of Feminine Leadership“ u Zagrebu!
5

Drugo izdanje konferencije „The Art of Feminine Leadership“ održano je u petak u Zagrebu. Puna dvorana Branimir Centra bila je dokaz kako je tema vodstva i razvijanja soft vještina koje pomažu radnim mjestima, tvrtkama i društvu u cjelini itekako zanimljiva sudionicama i sudionicima koji su s velikom pozornošću pratili bogat program konferencije.

Konferencija je otvorena predavanjima četiri uspješne poslovne žene, liderice u pravom smislu te riječi, koje su se u tipično muškom svijetu uspjele istaknuti zahvaljujući upravo, vještinama kvalitetnog vodstva. Inspirativni govori Stephanie Guyader iz američke tvrtke Kellog, Marije Felkel (nezavisne HR stručnjakinje), Helle Müller Petersen (Carlsberg Croatia) i Gordane Nikolić (Visoka poslovna škola PAR) pokazali su kako ove žene i liderice zapravo razmišljaju na sličan način. Moglo se  tako čuti da svaka od njih kao jednu od glavnih smjernica uspjeha u poslovnom svijetu ističe vjeru u sebe te važnost vlastitog stava i mišljenja iza kojeg uvijek treba stajati.

Helle Muller
Stephanie Guyader

Iako u IT sektoru većinom, još uvijek prevladavaju muškarci, tri uspješne liderice Medeja Lončar (Siemens), Ana Spasojević (Nanobit) i Anita Cvetić Oreščanin (Poslovna inteligencija) pravi su primjer žena koje polako, ali sigurno krše to pravilo. Fleksibilnost, slušanje vlastite intuicije te fokus na rješavanje dugoročnih prepreka doveli su ove žene na sam vrh strukturalne piramide sektora koji će u bliskoj budućnosti brojiti sve više žena. Najbrže rastući sektor daje nam putokaz kamo se trebaju kretati i ostale industrije te kako ženskim vještinama ostvariti kvalitetnije upravljanje.  

U sklopu konferencije održana su i dva panela na kojima se raspravljalo o stvaranju budućih lidera, putu prema vrhu te specifičnim vještinama koje osobe na rukovodećim pozicijama trebaju posjedovati. Zaključak panela je da vjera u sebe, hrabrost i vodstvo srcem uvijek prevladava sve izazove i čini članove timova sretnijim, a tvrtke uspješnijima. Svoje viđenje o vodstvu iznijela je i humanoidna robotica Pepper (HT) koja je naglasila važnost emocionalne inteligencije kao jedan od postulata liderstva budućnosti.  

Konferencija je organizirana zahvaljujući portalu i agenciji Shhhefica, uz podršku event agencije LOL te pod sponzorstvom oko 50 brendova, medijskih partnera i prijatelja konferencije. Zanimljivo je da je konferencija je samo u godinu dana narasla čak pet puta, od inicijalnih 100 sudionika i 10 partnera, do današnjih 500 sudionika i 50 partnera. Što nas očekuje iduće godine, vidjet ćemo 24. siječnja 2020. kada je najavljeno treće izdanje konferencije.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci