5 zdravih navika na radnom mjestu!
5

Posvećenost poslu i karijeri je naravno za svaku pohvalu, ali dok mi jurimo naše ciljeve često zaboravimo i na naše zdravlje i unutarnji mir. Ovo se svakako odnosi ponajviše na osobe koje rade uredske poslove i puno sjede, ali bez obzira na to ovih savjeta preporučili bi svima, jer što god da radili ako slijedite svoju zdravu rutinu i pronađete ono što vam najbolje odgovara osjećat ćete se puno bolje.

Čišćenje radnog prostora

Za početak počistite svoj radni stol, auto ili bilo koji prostor u kojem radite. Lakše ćete se organizirati i snalaziti, a nekako je i puno ugodnije raditi na lijepom i urednom mjestu.

Piti dovoljno vode

Danas ima raznoraznih aplikacija koje možete skinuti na vaše pametne telefone koji vas podsjećaju da ne zaboravite piti vodu, koliko god sad to smiješno zvuči i mislite da ćete se i vi sami sjetiti popiti vode, preporučujemo vam da im date priliku i javite nam rezultate.

Zdrave grickalice

Sezonsko voće ili orašasti plodovi najbolji su međuobrok, dovoljni da vas zasite, ukusni, a najvažnije od svega vrlo zdravi.

Šetajte i razgibajte se

Pokušajte na otprilike svakih sat vremena posla uzeti nekoliko minuta pauze, dovoljno da protegnete noge i malo se razgibate.

Obratite pozornost na sjedenje

Ukoliko radite uredski posao velika je vjerojatnost da ćete većinu dana provesti sjedeći, obratite pozornost da sjedite ravno i da vaša leđa ne pate.


Foto: Unsplash

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci