ZTC

Večernje navike i rituali vrlo su važni za dobar i kvalitetan san. Oni utječu na naše zdravlje i zato je važno izbaciti sve one loše navike i prije odlaska u krevet posvetiti se sebi i svojim potrebama. Jer svatko tko ima problema s nesanicom zna koliko se dobar san cijeni, on je osnova ne samo dobrog zdravlja, već i odličnog raspoloženja tijekom idućeg dana i zato vam danas donosimo nekoliko dobrih večernjih navika i rituala uz koje ćete mirno spavati.

Vježbajte navečer

Vježbanjem ćete se i riješiti suvišnih kilograma, a usput će vas i malo izmoriti. No nemojte pretjerivati jer se ne želite razbuditi.

Pripremite se za drugi dan

Jedete li ručak vani pokušajte ga ipak spremiti doma dan ranije, odlučite što ćete obući za posao i sve ono najvažnije stavite na vidljivo mjesto kako bi ujutro imali dovoljno vremena da se u miru spremite.

Voda

Pored kreveta držite bočicu vode, voda je važna za naše zdravlje, a ovako će vas prije spavanja podsjetiti da je i popijete.

Smanjite grijanje 

Dokazano je da je spavanje u hladnijoj sobi puno bolje za kvalitetan san. Spavaću sobu obavezno prozračite prije odlaska u krevet, a oni hrabriji mogu ostaviti i otvoren prozor.

Pripremanje za krevet

Prije odlaska u krevet većina nas ima neke svoje navike i rituale. Bilo da je to čišćenje lica, skidanje šminke, pranje zubiju, stavljanje kreme, važno je da ovo ostavite za kraj, a prije pripreme za krevet provjerite ako ste ispunili sve obveze, odgovorili na sve mailove da vaše misli ne lutaju već mogu u miru se opustiti i odmoriti i ne razmišljati o idućem danu ili danu koji je upravo završio.

 


Foto: Pixabay

Pripremila: Stilueta

 

Kancelarija bar