ZTC

Kuhanje danas nije samo osnovna ljudska potreba već u kuhanju i pečenju razvijamo maštu i kreativnost. Kulinarski blogovi vrlo su čitani i vječna inspiracija svim majkama i ženama, ali i očevima i muškarcima koji svakodnevno vole svoju obitelj iznenaditi nekim ukusnim jelom. Pravi su hit među ljubiteljima hrane, a kada se ukusno jelo zabilježi predivnom fotografijom na meniju imamo pravu kulinarsku senzaciju. Za vas smo odabrali pet kulinarskih blogova koje volimo, a koji će vas i nadahnuti za današnji ručak.

SANJA MIJAC

Sanja je obična djevojka koja je zaljubljena u život i hranu, autorica je bloga Domaćica i dolazi iz Virovitice. Jednostavna djevojka prepuna odličnih ideja prema kojoj nitko ne može ostati ravnodušan. Svoj blog je pokrenula u 2013. godini, a danas je jedna od najpoznatijih hrvatskih gastro blogerica. Sanja je pomalo, uz mamine recepte postala iskusna kuharica te kaže kako joj je domaća tradicionalna kuhinja jedna od najdražih. Na njenom blogu i u njenim receptima koji vas vraćaju u neka starija vremena pronaći ćete inspiraciju.

TINA UGLJEŠIĆ

Tina je svoj blog pokrenula 2012. godine, nakon što je za ljetni godišnji odmor iz knjižnice posudila knjigu “U 12 koraka do sirove hrane”, autorice Victorie Boutenko. Tada joj sam pojam sirova hrana nije puno značio, a ni knjiga nije bila nešto što inače čita. Zaintrigirana idejom da nauči nešto novo, igrom slučaja nastao je blog Zelenarium, blog o finim i zdravim stvarima.

MATEA MIKIĆ PAVLOVIĆ

Matea je ponosna majka jedne djevojčice ali i od nedavno jednog dečkića, živi sa svojom malom obitelji u Zagrebu uživajući i radeći ono što voli. Njezin blog Priče iz kuhinje inspiracija je mnogima te na njemu možete pronaći ukusne recepte pripremljene s puno ljubavi. Matea je inače ponosna Slavonka, i ljubav prema kuhanju otkrila je kada je mjenjala gradove i isprobavala lokalne recepte. Istražvanjem gradova zaljubila se i u fotografiju i tako je spojila dvije velike ljubavi što je rezultiralo ovim prekrasnim blogom.

MILE BUTORAC

Među ženama našao se i jedan muškarac koji s istom količinom ljubavi pristupa kuhinji. Mile je po zanimanju fizioterapeut i radni terapeut koji radi s djecom s poteškoćama u razvoju, a u svoje slobodno vrijeme je ljubitelj hrane. Za sebe kaže da je vječiti sanjar inspiriran svijetom i ljudima oko sebe, zaljubljen u život i sve trenutke, a željan je stvaranja uspomena i uživanja u tim svakodnevnim trenucima. Kuhanje i pečenje je oduvijek smatrao zabavnima, a danas smatra kako na njega djeluje ispunjujuće i smirujuće.

TAMARA IVANČIĆ

Tamara je mama iz Pule koja svoj svaki slobodan trenutak provodi u kuhinji, a krije se iza maštovitog kuliranskog bloga Ave dulcis. Tamara ima i jedno vrlo zanimljivo zanimanje, naime, zaposlena je kao operater podataka u kontroli leta u pulskoj Zračnoj luci. Ljubav prema kuhanju rodila se zbog osnovne životne potrebe ali i djetinjstva provedenog s nonom za čiju kuhinju kaže da je tek sada svjesna njezine kvalitete. Njezin blog je nastao iz potrebe da sve svoje recepte zapiše na jedno mjesto jer ih je stalno gubila i tražila i tako se rodila njezina savršena zbirka omiljenih recepata koju obožavaju mnogi.

Foto: Instagram/blog

Pripremila: Stilueta

 

Kancelarija bar