ZTC

Tamo gdje ima malo osmijeha, ima i malo uspjeha.
Andrew Carnegie

Ništa ženu ne čini toliko lijepom i zanimljivom kao iskreni osmijeh na licu. Danas se obilježava Svjetski dan smijeha, utemeljio ga je  Indijac Madan Kataira, slavi se od 1998. godine. Ipak, ima i jedna zanimljivost, Dan smijeha se tokom godine obilježava i u siječnju i u svibnju što i nije loše kad se radi o jednom pozitivnom pokretu,  za sam početak godine odlučila sam s vama otkriti zašto je ovaj dan super za podsjetiti se koliko je smijeh dobar i bitan u našim ponekad kaotičnim svakodnevicama:

  1. Kad se smijemo proizvodimo više endorfina, kojega nazivaju i hormonom sreće. Osjećamo se bolje, pozitivnije i naravno – sretnije! Jako dobar razlog za smijeh.
  2. Kad se smijemo – potičemo i druge na smijeh! Sigurno su vam u sjećanju brojni trenuci kad je zarazan smijeh jedne osobe napravio lančanu reakciju i odjednom ste se našli u prostoriji punoj ljudi koji se smiju! 
  3. Postoji čak istraživanje koje kaže da veze u kojima se parovi smiju traju duže. Nekako to i ne čudi, smijeh je poput male navike dobrog životnog stila i dobrodošao je uvijek, u lijepim trenucima da ih uljepša i u teškim da unese radosti!
  4. Svi se smiju na istom jeziku. Poznati citat tako je točan u jednostavnosti. Smijeh povezuje ljude, stvara veze među nama i čini da lakše koračamo sivim danima, pogotovo ovim zimskima!
  5. Smijeh ističe brojne vaše osobine i vrline, osobe koje se smiju one su koje doživljavamo kao pozitivne, uspješne, kreativne, inspirativne, radosne, zadovoljne! Dobar i na privatnoj kavi i u karijeri, s osmijehom na licu lakše je i ljepše sklapati poslove!

Siječanjski blues traži jedan dobar smijeh! Ja vam želim da svakog dana pronađete puno dobrih razloga zadovoljstvo i osmijeh na licu, ponekad je dovoljno da se osvrnemo oko sebe… shvatimo koliko smo bogati, zahvalimo i naravno – nasmijemo, ma čak i sami sebi!

Pripremila: Marija Mažar

Kancelarija bar