5 dobrih jutarnjih navika s kojima trebamo započeti svaki novi dan!
5

“Mlad je onaj koji se uvečer osjeća kao ujutro, a star onaj koji se ujutro osjeća kao uvečer.” – Tadeusz Kotarbiński

Još jedan novi tjedan je pred nama, a svi znamo koliko je ponekad teško ujutro se razbuditi i krenuti s obvezama koje imamo. Ponedjeljkom nam je potrebna posebna doza motivacije, jer nakon vikenda i odmora sve nam teže pada. Danas vam donosimo 5 jutarnjih navika zbog kojih će vam lakše pasti svako novo jutro i dizanje iz kreveta, a vrijeme je da ih usvojite već danas.

Ranije buđenje

Pokušajte se svakim danom buditi 5 minuta ranije, sve dok na kraju ne dođete i do onih sat vremena ranije. Ovo će odlično utjecati na vaše raspoloženje, jer steći ćete lijepu naviku zbog koje ćete možda i ranije na spavanje, a upravo zbog te navike nakon određenog vremena imat ćete čak dodatnih sat vremena ujutro samo za sebe i svoje potrebe.

Doručak

“Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao prosjak” poznata je uzrečica koju ste svi sigurno barem jednom čuli. Posvetite vrijeme doručku i nemojte jesti s nogu. Ujutro je važno da napunimo baterije za cijeli dan, a doručak pokreće metabolizam te ako ga ne preskočimo nećemo osjećati glad već prije podneva i posegnuti za nezdravim pecivom ili slasticom.

Istezanje i kratka tjelovježba

Za jutarnju tjelovježbu dovoljno je da izdvojite 15 minuta. Odlučite li se na jutarnju šetnju ili nekoliko vježbi u vašem domu, sigurno ćete se osjećati odlično. A svakako nakon kratke tjelovježbe i istezanja skočite pod tuš, gdje ćete naizmjenice puštati toplu i hladnu vodu – to će potaknuti cirkulaciju i uljepšati vam početak dana, jer ćete se osjećati svježe, odmorno i sretno.

Vaše vrijeme za punjenje baterija

Sjećate se onih sat vremena koje ćete dobiti ako se svakim danom počnete buditi ranije. Tih sat vremena sada će vam koristiti, a u to vrijeme možete raditi što god želite. Možda volite popiti kavu ili čaj, no svakako to učinite nakon doručka.

 

Organizacija vremena

Znamo da neorganizacija vremena, žurba i kašnjenje jedni su od glavnih krivaca za stresan i loše započet dan. Pokušajte svaku večer prije spavanja ukratko si organizirati vrijeme, razmislite koliko vremena izgubite na pojedine stvari te izradite plan. Tako će vam ostati više vremena za neke druge stvari, a manje vremena ćete trošiti na razmišljanje što i kako morate napraviti prije odlaska iz vašeg doma.

Za kraj zapamtite da se ništa ne događa i ne mijenja preko noći. Dajte si vremena i pružite ovim navikama priliku.


Foto: Unsplash

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci