3 proljetna pravila za njegu kože i usporavanje znakova starenja, pripremila: dr. Vivian Jurković
3

Hladniji  dani bliže se kraju i iako nas je ova zima poštedjela velikih minusa, koža je osjetila posljedice. Hladan vjetar i niske temperature dovode do dehidracije kože, stvaraju se sitne pukotine u prirodnoj barijeri kože i lice postaje izloženo štetnim vanjskim utjecajima.

Ako zimi nismo osigurali adekvatnu njegu lica i pružili mu pažnju kakvu zaslužuje, toplije vrijeme može dodatno ubrzati nastanak bora na licu. Znakove starenja kože i njezina oštećenja možemo usporiti ako se pridržavamo ova 3 proljetna pravila:

1.      Izbacimo agresivne preparate za kožu i okrenimo se prirodnim sastojcima!

Teški ovlaživači i preparati sa sastojcima poput silikona, petrolata i GMO-a, mogu dodatno začepiti naše pore i stvoriti masni sloj koji će spriječiti ulazak prijeko potrebne hidratacije. Moj savjet je započeti njegu lica laganim pilingom na čistoj koži, a zatim ga nahraniti serumom na bazi hijaluronske kiseline. DR’ VIVIANS ANTI AGING SERUM sadrži hijaluronsku kiselinu koja na sebe veže i do 1000 puta svoje težine u vodi.

Ovaj prirodni sastojak u srednje molekularnoj veličini „krpa“ sva nastala oštećenja na vašoj koži i stvara prirodnu zaštitnu barijeru.

2.      Pojačajmo zaštitni faktor!

Dok zimi često zaboravimo staviti zaštitni faktor na lice ili je on manji od 30, proljetno sunce zahtjeva minimalan 50 SPF. Bez zaštitnog faktora ispod vašeg make-upa, ne bi trebali izlaziti iz kuće. Iako se čini da je sunce slabije zbog još uvijek nižih temperatura, UV zrake su sve jače, a one su najveći neprijatelj naše kože i prvi uzročnik foto starenja.

3.      Vrijeme je za proljetno čišćenje kozmetike!

Dok temeljito čistimo i provjetravamo sve prostorije u stanu, ne smijemo zanemariti našu kozmetiku. Provjerite rok trajanja na preparatima koje koristite i temeljito očiste sve četkice koje koristimo u make-upu. Upravo ovi proizvodi najčešće skrivaju brojne bakterije i viruse koji se u začaranom krugu vračaju na našu kožu svakim novim nanošenjem.

Svjež zrak, pravilna prehrana i informiranost o proizvodima koje nanosimo na svoje tijelo temelj su za zdrav izgled i osjećaj zadovoljstva u našoj koži. Bez obzira na situaciju koja nas okružuje, potrudite se zadržati pozitivan stav i osmijeh na licu, a sve ostalo će se samo posložiti.

Pripremili: Stilueta i dr. Vivian Jurković

POVEZANO:

Beauty night u Opatiji povodom predstavljanja Dr Vivian’s Anti Aging seruma!

Stilueta iza scena snimanja kampanje Dr Vivian’s Anti Age Seruma!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci