12 dobrih odluka za novih 12 mjeseci!
1

Ulazak u siječanj ne označava samo početak nove 2019. godine, ulazak u siječanj označava i novi početak, donošenje promjena i novih odluka zbog kojih ćemo prvenstveno biti sretniji mi sami. Ako ste već odlučili da ove godine želite biti sretniji i ugoditi sebi, a niste pronšali način na koji ćete to i napraviti, mi vam donosimo 12 dobrih odluka za novih 12 mjeseci. Nadamo se da će vas ove odluke barem malo inspirirati i motivirati vas da radite na sebi i svojoj sreći.

Dobre odluke provesti u djelo

Ovo je jedan od najvažnijih savjeta, jer iako možda već imate svoje novogodišnje odluke one nam neće donijeti puno koristi ako u njima nismo ustrajni, zato iako je ponekad teško, držite se čvrsto onoga što ste odlučili.

Zdravlje

Ništa na ovom svijetu nije važno kao zdravlje, zato se prvo pobrinite za sebe i svoj um i tijelo, redovito se kontrolirajte – jer kada imate zdravlje onda će sve ostalo doći.

Sreća

Odlučite biti sretni, odlučite sebe staviti na prvo mjesto i i raditi ono što vas čini sretnim, a da pritom ne mislite kako će to utjecati na nekog drugog.

Ciljevi

Postavite si ciljeve jer lakše ćete se držati ponekih odluka ukoliko imate neki određen cilj koji morate ispuniti.

Vrijeme za sebe

Kako bi radili ono što volite i bili sretni potrebno je i vrijeme za sebe – pronađite ga. Sat vremena dnevno, nekoliko sati tjedno ili vikend mjesečno – sami odredite ono što vam najbolje odgovara.

Optimizam

Napunite se optimizom i pozitivnom energijom, a ona će vas pratiti kroz život.

Izađite iz comfort zone

Koliko puta nešto niste napravili jer se jednostavno niste osjećali ugodno, koliko puta ste nešto napravili zbog čega ste smatrali da ćete osjećati nelagodu, a na kraju je ispalo jedno predivno iskustvo koje ne bi mijenjali za ništa – upravo to tražimo, izađite iz svoje comfort zone!

Planovi

Planovi i planiranje olakšat će vam život, kupite rokovnik, zapisujte planove i dogovore, organizirajte svoje vrijeme – život će vam biti zahvalan!

Sanjajte

Zbog svakodnevnih obaveza ljudi često zaborave sanjati, a upravo snovi nam daju osjećaj da smo uistinu živi – zato sanjajte, maštajte, povežite se sa svojim snovima i željama i posvetite vrijeme njihovu ostvarenju – jer dokle god sanjate, ništa nije nemoguće!

Ustanite ranije

Prestani odgađati alarm i buditi se u zadnji tren. Pokušajte se, postepeno, svakim danom buditi malo ranije sve dok ne dođete do buđenja sat vremena ranije nego inače. Taj sat smatrajte kao poklonom kojeg možete potrošiti kako god želite – uz kavu i novine, jutarnju tjelovježbu, obilan doručak ili šetnju, izbora je mnogo, a on je na vama.

Šetajte

Svaki dan barem pola sata, vaše tijelo će vam biti zahvalno.

 

Pomognite drugima

Osim što ćete se vi osjećati dobro, zamislite kako će se tek netko drugi osjećati kome je pomoć pružena. Prije svega budite ljudi, pomažite u nevolji i život će vam sve dobro vratiti.


Foto: Unsplash

Pripremila: Stilueta

 

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci