Zapadni trgovački centar u subotu je još jednom potvrdio svoju bitnu društvenu ulogu u našoj zajednice te je gostujućom izložbom Muzeja grada Kaštela “Ljubavna priča o Miljenku i Dobrili” Riječanima ponudio kulturnu poslasticu za pamćenje.

O nesretnoj ljubavi dvoje mladih kojoj su se ispriječili zavađeni roditelji, ljubavna priča iz 17. stoljeća o Miljenku i Dobrili često se uspoređuje s tragičnom sudbinom Romea i Julije. Sudbina ovih ljubavnika nadahnula je brojne umjetnike, tako su Miljenko i Dobrila zaživjeli u brojnim kazališnim uspješnicama, likovnim i literarnim radovima, a izdvojit ćemo i kako je 1964. godine na festivalu „Melodije Jadrana“ izveden šlager Zdenka Runjića u izvedbi Tereze Kesovije pod nazivom „Legenda o Miljenku i Dobrili“. 
Klapa Sveti Juraj HRM snimila je na temu tragične ljubavi Miljenka i Dobrile video spot za poznatu pjesmu „Ružo crvena”. 

Izložbu veže i iznimna veza s Rijekom jer je maestro Boris Papandopulo, kao direktor HNK Ivana plemenitog Zajca postavio operu Miljenko i Dobrila koja je uspješno izvođena tijekom dviju kazališnih sezona. Premijernom izvedbom 29. prosinca 1959. godine sam je ravnao.


Legenda o poznatim ljubavnicima vraća se u Rijeku kroz zanimljivu izložbu, priča o renesansnoj ljubavi kroz dva će dana biti na raspolaganju posjetiteljima ZTC-a kao podsjetnik na bogatu hrvatsku tradiciju koja je uporište pronašla u sudbini Miljenka i Dobrile.

Trgovački centri danas nisu samo shopping destinacije, prateći svjetske trendove, riječki ZTC svojim kupcima i posjetiteljima te našim sugrađanima stalno donosi novitete te izvrsnost i raznolikost sadržaja koji bogate svakodnevicu i oplemenjuju život u Gradu koji teče.

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE