Riječki ZTC na raspolaganju je kupcima i posjetiteljima ne samo kroz bogatu ponudu uslužnih i prodajnih mjesta već po iznimnoj kvaliteti rada i sadržaja kojima oplemenjuju sadašnjicu sugrađana. GiveMe5, ZTCaffe, Zeleni četvrtak, trgovački centar gradi edukativan, zabavan i odlično promišljen odnos te neprestano donosi novitete  kupcima i posjetiteljima.

Oduševilo nas je događanje koje mjesto zauzima u subotu, 25.11. u podne, naime ne propustite svečano otvaranje izložbe o Miljenku i Dobrili koja će Riječanima na raspolaganju biti ovoga vikenda.

O nesretnoj ljubavi dvoje mladih kojoj su se ispriječili zavađeni roditelji, ljubavna priča iz 17. stoljeća o Miljenku i Dobrili često se uspoređuje s tragičnom sudbinom Romea i Julije. Sudbina ovih ljubavnika nadahnula je brojne umjetnike, tako su Miljenko i Dobrila zaživjeli u brojnim kazališnim uspješnicama, likovnim i literarnim radovima, a izdvojit ćemo i kako je 1964. godine na festivalu „Melodije Jadrana“ izveden  šlager Zdenka Runjića u izvedbi Tereze Kesovije pod nazivom „Legenda o Miljenku i Dobrili“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klapa Sveti Juraj HRM snimila je na temu tragične ljubavi Miljenka i Dobrile video spot za poznatu  pjesmu „Ružo crvena”.

Izložbu veže i izmimna veza s Rijekom jer je maestro Boris Papandopulo, kao direktor HNK Ivana plemenitog Zajca postavio operu Miljenko i Dobrila koja je uspješno izvođena tijekom dviju kazališnih sezona. Premijernom izvedbom 29. prosinca 1959. godine sam je ravnao.

Legenda o poznatim ljubavnicima vraća se u Rijeku kroz zanimljivu izložbu, priča o renesansnoj ljubavi kroz dva će dana biti na raspolaganju posjetiteljima ZTC-a kao podsjetnik na bogatu hrvatsku tradiciju koja je uporište pronašla u sudbini Miljenka i Dobrile. Vidimo se u ZTC-u!

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE