ZTC

Branko Matić svakako ide u red zanimljivih sugovornika. Iako ima tek 30 godina dok smo sjedili i pili kavu, imala sam osjećaj da preko puta mene sjedi puno stariji čovjek, ne izgledom, već životnim iskustvom. Vrlo zaposlen i na svim poljima uspješan, Branko ističe kako je sve stvar dobre organizacije i discipline. S osmijehom nam govori „Radoholičar sam, ali to će me koštati u životu“.

Nekako se i slažemo, biti radoholičar je dobro, no dobar balans je jako bitan.

Trener danju, čuvar reda i mira noću. Brankovi dani precizno su organizirani dok je ipak nedjelja taj jedan dan kad uživa s djevojkom Nensy, psom Simbom u miru, puni baterije i planira lagano kako u novi radni tjedan.

„Postigao sam balans između poslova, od 18-e godine sam na ulazu, a sa 16 godina počeo sam trenirati.“

Prije nego krenemo u priču, naglasit ćemo još jednu zanimljivost, upravo je Branko kreirao i FIT MENI u poznatom restoranu  Kokolo te kaže kako mu je to iskustvo posebno i nezaboravno. Danas ćete Branka pronaći u njegovom sportskom centru Leonu, ali i u brojnim popularnim mjestima kao što su Modesto, FastoRI, Rakhia bar, Donatello, Teatro kako brine za mir i ugodu onih koji ova mjesta odaberu za noćni izlazak.

A priča o treniranju prvo osobnom, a zatim i drugih, počinje davnih dana. Uvijek u košarci, obožavao je taj sport i bio vrlo perspektivan, no onda se dogodilo najgore. Na gostovanju u Zadru velika ozljeda, tada je imao 15 godina, kako sam naglašava bio „mali i mršav“ no onda se odlučio na treninge i rad na sebi te je iskoristio situaciju u svoju korist i posvetio se sebi.

„Ja sam dijete s ulice, odrastao sam na Gornjem Zametu, odrastao sam brže od ostale djece, ja sam gledao realnost života ispred sebe…“

Branko naglašava kako je težio tome da što prije počne raditi, da što prije sam počne zarađivati. Nakon spomenute ozljede koljena, išla je faza rehabilitacije, teretana, a nakon toga „stao je na ulaz“. Ipak, spominje u takvom zanimanju i miljeu tanka je granica između dobrog i lošeg, no kao vaga uspio je prevagnuti na isključivo dobru stranu.

Radni dan našeg sugovornika ispunjen je kako se kaže „od jutra do sutra“. Jutro i popodne teretana, kao licencirani fitness instruktor, radi s brojnim klijentima i klijenticama te njeguje individualan pristup koji dovodi do odličih rezultata, a zatim i preporuka!  Branko je osmislio BM.FIT. KONCEPT, spoj fitnessa, teretane i funkcionalnih treninga, a ističe kako svoje klijente obožava.

„Svjestan sam da je danas imati privatnog trenera luksuz, a moram spomenuti gospođu od 60 godina koja je jako fit, sve odradi, vidim da joj nije uvijek lako, no ne predaje se. Odlično izgleda i odlično se osjeća, jako sam ponosan na nju!“

Mladi se odlučuju na treninge sve više no istima ne pristupaju jednako entuzijaztično, kako kaže Branko traže izgovore, idu linijom manjeg otpora. Ali, osim treninga, jako je bitna i prehrana, taj spoj dovodi do najboljih rezultata!

Dnevni i noćni rad te spoj ta dva zanimanja nije lagan. Traži veliku odgovorornost, prilagodbu, jaku i sređenu psihu. Drugačiji već po odabirima onog što radi, Branko ističe kako voli raznolikost u svemu!

„Volim biti drugačiji. Od odabira tenisica, trenerke, automobila do frizure!“

Upravo je po frizuri dugo bio prepoznatljiv, dugi dreadlocksi nisu nešto što često viđamo na ulicama Rijeke, a zanimalo me kako to da ih više nema te kako su uopće njeguje ta osebujna frizura.

„Obožavam dreadlocke i sigurno ću ih staviti opet. Ljudi imaju predrasude, bitno da je ih rade profesionalci te da se njeguju. Ja sam svaki ponedjeljak imao svoj termin u Alexandri gdje su ih posebno tretirali i njegovali. Skinuo sam ih da se kosa odmori no prije ljeta sigurno će opet na glavu (smijeh), to je jedna vrsta umjetnosti, rastafarijanska kultura koju volim i pratim.“

Spomenula sam  čime se Branko bavi, no to nije sve, nedavno je, u partnerstvu, otvorio salon sam masažu Riposo u samom centru Rijeke, a planova za budućnost mu ne nedostaje!

Još jedan zanimljiv sugovornik i sugrađanin koji potvrđuje da se uz puno rada i strpljenja sve može. Umjesto našeg završetka, najljepšu rečenicu kad smo intervju već pomalo i zaključili dobila sam od Branka i njome ću završiti ovaj intervju:

„ Nakon svega što sam prošao, optimist sam, živim pod komadićem svog sretnog neba i da vam budem iskren – sretan sam!“

Sretni su svi oni koji su imali prilike trenirati i surađivati s našim ambicizioznim sugrađaninom, baš kao i mi! A i ova priča potvrđuje ono što vjerujemo da znate, sami smo odgovorni za naše živote i pravo vrijeme za promjene može biti upravo sada, svima želim da pronađete svoj komad sretnog neba baš poput Branka!

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE