Došli ste u situaciju kada ste shvatili da nešto trebate promijeniti, niste zadovoljni sami sa sobom, fali vam energije, znate da  je ljeto pred vratima… Odluka je pala da uzmete stvar u svoje ruke i počnete vježbati! Pripremili ste se psihički, odvojili vrijeme za to… i onda odustali. Što se dogodilo? Svjesni ste da situacija nije nimalo bajna i da je krajnje vrijeme da nešto poduzmete, ali jednostavno vam se ne da! Ne brinite- znači da vam fali malo motivacije da se pokrenete, a ja ću vam napisati par prijedloga kako da nađete inspiraciju u tom „dosadnom vježbanju“

  • Nabavite si super opremu u kojoj ćete se odmah osjećati odlično i onda ćete jedva čekati obući tu novu trenirku i uskočiti u one udobne tenisice u kojima imate osjećaj da letite i da ste 3 kile lakši!
  • Odaberite sport koji volite– nema smisla da se upišete u teretanu ako vam je muka od tih sprava i samo jedva čekate kad ćete završiti da možete otići doma ispred TV sa vrećicom čipsa u ruci da si barem malo popravite raspoloženje… jer sljedeći put sigurno nećete ni otići! Ako volite recimo plesati, ples vas čini sretnima i puni vas energijom, upišite se u neku plesnu grupu- to je nešto što će vas ispunjavati!
  • Nađite partnera za vježbanje– sport u društvu je mnogo zabavniji, možda će ekipni sportovi poput odbojke, kuglanja, badmintona i slično biti pun pogodak za vas. Zabavit ćete se, a ujedno potrošiti kalorije.
  • Uklopite vježbanje u igru sa djetetom– na taj način ćete vrijeme iskoristiti za kvalitetno druženje sa klincima, a ujedno ćete puno napraviti za sebe.
  • Nabavite psa– ukoliko ste u mogućnosti psi su ne samo naši najbolji prijatelji i životni suputnici, nego nas mogu izvući van u šetnju čak i po kiši! Nema bolje motivacije od toga 🙂 Koliko god vam je teško, psa ćete morati izvesti van svaki dan, bez iznimke i on će vas naučiti da zavolite šetnje, a ujedno ćete upoznati i hrpu drugih ljudi s kojima se skupa možete šetati!

Pripremila: Milena Marot /iz arhive/

Vaši komentari
SALLY