Ok, ujutro ste pripremili ZDRAV DORUČAK i uživali u njemu, no tek je 11 sati,a vas već polako “hvata glad”. Međuobroci često se svedu na sendviče, slatkiše, kekse – male neprijatelje zdravog i fit tijela. Istina je, nekad jednostavno želimo pojesti komad čokolade i to je potpuno u redu. Pa ipak, pokušajmo slatko zamijeniti voćem, kekse zobenom kašom, a sendviče zdravom verzijom muffina. Danas vam donosimo nekoliko ideja za zdrave međuobroke, koji će vam dati energije za ostatak radnog dana…

O zobenoj kaši smo sa oduševljenjem pisali kada je u pitanju zdrav i cjelovit doručak, ali odlično služi i kao međuobrok. Vrlo je jednostavna i brza sa pripremu, stoga pustite mašti na volju i uzmite voće i sjemenke koje pronađete kod kuće i pripremite svoju savršenu i hranjivu zobenu kašu. 

U proljeće se budi priroda i stiže nam omiljeno sezonsko voće – savršeno za pripremu svježeg smoothia. Kada je u pitanju smoothie doista nema pravvila, pokušajte uključiti čim više voća i zelenog povrća i sjemenki te uživajte u okusima i bojama. Prednost smoothia je što ga jednostavno možete ponesti sa sobom na fakultet ili posao.

Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!

Možda ste ovu izreku slušali kao dijete i od tada je i zaboravili, ali definitivno u njoj ima mnogo istine. Jabuke su izvrstan međuobrok i dnevni izvor vitamina, koje vaše tijelo potrebuje. Pokušajte konzumirati barem jednu jabuku na dan!

Indijski oraščići, datulje i bademi – kraljevi orašastih plodova odličan su zamjenki obrok i nevjerojatan izvor hranjivih tvari. Izaberite omiljene orašaste plodove i sjemenke i držite ih u plastičnoj posudici “to go”. Imajte je spremnu u torbi kada ogladnite i potreban vam je brz i zdrav izvor energije.

Za kraj, predlažemo vam i izvrstan domaći proizvod – energetske pločice  Super Heraw. Brz i ukusan obrok  bez dodanih  šećera i glutena, za sve ljubitelje zdrave prehrane na jednostavan način. Pločicu vole čak i djeca koja ne jedu voće pa je odličan način da unesu u organizam potrebne vitamine, minerale i omega 3 kiseline iz orašastih plodova. Dostupan je u četiri okusa: „ Apple pie“, „Fruits&Nuts“, „Coconut&Hemp seeds“ i „Superfood tiramisu“. 


Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE