ZTC

Došli ste s posla, svi dnevni zadaci su obavljeni, djeca spavaju, kuhinja je pospremljena i napokon imate tih sat ili dva za sebe. Zašto se ne bi opustile uz čašu vina? Nema ništa loše u čaši ili dve za svoj “gušt”. Pretjerivanje na stranu, govorimo o umjerenim količina koje će učiniti vašu večer savršenom.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih možete “mirne duše” posegnuti za svojom čašom vina uvečer. Naime, čaša vina dnevno može pomoći pri podizanju dobrog kolesterola, spriječiti stvrdnjavanje arterija, pomoći pri razrjeđivanju krvi te smanjiti stvaranje krvnih ugrušaka. Posljedično može spriječiti i srčani udar. Također vino na neki način djeluje kao protuupalni lijek te sprječava prerano starenje, tjelesne upale i bol.

Crveno vino dobro je i za mozak, na koji pozitivno utječe s antioksidativnim svojstvima te pojačava mentalnu izdržljivost.

Zanimljivo je i da je crveno vino jedno od alkoholnih pića s najmanje kalorija, te stručnjaci ukazuju na to da je  dobro za mršavljenje i smanjivanje apetita.

Dakle, bez grižnje savjesti se možete uvečer sklupčati na kauču, natočiti si čašu omiljenog vina i osloboditi se stresa. Potpuno je u redu s vremena na vrijeme uživati u samoći, mislima, glazbi, dobrom štivu, pa tako i čaši vina. 

 
Photo: Pinterest i Ivor Mažar
Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE