ZTC

Tvrtka JTH Costabella započela je izgradnju hotelskog resorta Costabella na Kostabeli. Resort je to s tradicionalnim uskim ulicama s pogledom na more i zaljev s povijesnom Opatijom. Kompleks će obuhvaćati glavnu zgradu hotela, vile, zajedničke prostorije, kongresnu dvoranu , wellness, spa i fitness centar, veliki vanjski bazen s pogledom na more i privatnu plažu.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su Jaroslav Třešnák – vlasnik tvrtke JTH Costabella,  mr.sc Vojko Obersnel – gradonačelnik Grada Rijeke, Josip Purić – direktor tvrtke GP Krk zadužene za radove rušenja postojećih objekata i zemljane radove, Vladi Bralić arhitekt iz arhitektonsko – građevinskog ateljea Aga i Borjan Brnčić – direktor tvrtke JTH Costabella.

„Iznimno cijenim profesionalnost i suradnju s Gradom i gradonačelnikom Rijeke mr.sc. Vojkom Obersnelom vezano za pripremu projekta Costabella, zahvaljujući kojoj smo uspjeli započeti s realizacijom projekta hotelskog resorta na ekskluzivnoj lokaciji Primorsko – goranske županije. Projekt je od iznimnog značenja za cijelu regiju, pridonijet će isticanju njezine ljepote na području turizma i povećat će ugled ove lokacije i svijest o njoj te će istovremeno donijeti 200 novih radnih mjesta“ izjavio je vlasnik tvrtke JTH Costabella Jaroslav Třešňák.

„Hotelskim gostima bit će na raspolaganju 111 soba. Smještaj u vilama obuhvaćat će nekoliko kategorija – standard, exclusive i deluxe s ukupno 66 apartmana. Istinsko mediteransko ozračje, pogled na more iz svake sobe i apartmana, prostorni atrijski vrtovi, osvježavajuće zelenilo, grijani vanjski bazen s morskom vodom u zimskim mjesecima, mogućnosti bavljenja sportom, zabavni sadržaji, uključujući privatnu morsku plažu s pristaništem, dječji klub s igraonicom, neograničene mogućnosti objedovanja i gastronomske usluge. Svi će ovi sadržaji gostima hotela ponuditi iznimni nadstandard” dodao je Třešňák.

mr.sc. Vojko Obersnel – gradonačelnik Grada Rijeke:

Radi se o vrlo važnom projektu za naš grad. Izgradnjom ovoga kompleksa bitno će se povećati smještajni kapaciteti u Rijeci što je za Rijeku, u koju dolazi sve veći broj turista i koja bilježi godišnji porast broja turista za gotovo 20 %, itekako važno. S druge strane, riječ je o investiciji vrijednoj 50 milijuna eura i otvaranju velikog broja novih radnih mjesta.

Prema projektu koji sam vidio, bit će ovo objekt s puno zelenila, velikim wellness centrom i lijepo uređenom plažom, a ono što je posebno važno naglasiti, koji je bio naš uvjet investitoru, jest da će šetnica koja prolazi obalom mora biti i dalje otvorena, odnosno dostupna svima.“

Josip Purić – direktor tvrtke GP Krk:

“Mi građevinari najviše volimo ove trenutke, kada se počinje izgradnja jednog takvoj projekta, draži su nam ovi trenuci nego završetak gradnje jer to za nas znači kraj jednog ciklusa. Posebno mi je drago da se to događa u ovom trenutku kada se hrvatsko graditeljstvo budi. Ovo nam nije prva suradnja s gospodinom Tresniakom te se nadamo i novim suradnjama kada nam je već ponovno ukazao povjerenje.”

Vladi Bralić – arhitekt:

“Izuzetno mi je drago da vas mogu pozdraviti ispred hrvatskih i čeških arhitekata koji su radili i rade na ovom projektu. Možda ljudi nisu upoznati, ali upravo su česi bili prvi turisti na Jadranu 20-ih godina prošlog stoljeća te su također bili među prvim investitorima u turizam u našoj zemlji. Ovaj objekat će se nalaziti na predivnoj sunčanoj lokaciji s pogledom na otoke i našu Učku, a kako se radi o resortu visoke kategorije, nadamo se da će dodatno ucrtati naš grad na turističku kartu Europe.”

GRUPACIJA JTH

Developer projekta je tvrtka JTH Costabella d.o.o. Vlasnik tvrtke je  Jaroslav Třešňák, koji se u sklopu investitorske i developerske grupacije JTH preko dvadeset pet godina bavi dugoročnim investicijama u nekretnine i zemljišta. U glavne aktivnosti grupacije ubrajaju se izgradnja i rekonstrukcija nekretnina, njihov zakup ili prodaja te održavanje i vođenje objekta u oblasti maloprodaje poslovnih i stambenih jedinica, hotelskog smještaja i logističnih centara.

Osim specijaliziranih projektnih tvrtki u grupaciju JTH spada i tvrtka JTH Group a.s. koja pruža usluge u području građevinskog managementa, pripreme izgradnje, vođenja objekata, poslovanja i marketinga. Ujedno iste usluge pruža i vanjskim poslovnim partnerima. Na području developmenta u aktualno završene projekte ubrajaju se elegantni objekt rezidencija Moser v gradu Karlovy Vary, trgovački lanci Billa i  Penny te višenamjenska zgrada trgovačkog centra Šporova Jama s vrtićem na Kastvu. Grupacija JTH vlasnik je projekata na teritoriju Republike Češke i Slovačke te u Hrvatskoj.

Priča o velikoj ljubavi prema našemu kraju…

Investitor Jaroslav Třešňák je kao mladi student 1983. putovao autobusom s vrećom za spavanje u Rijeku i odmah ga je očarao  krajobraz Primorsko-goranske županije. Na Preluku se upoznao s Borjanom Brnčićem. Godine 1987. opet se vraća u ove krajeve, ali ovaj put dolazi kao oženjen muškarac koji je na medenom mjesecu. Njegovo prijateljstvo s Borjanom Brnčićem nije prestalo, nego je preraslo u poslovnu suradnju, a njihove obitelji se i dan danas posjećuju i druže.

IZVOR: PR

Foto: Ivor Mažar

 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE