ZTC

Naša Rijeka polako se budi iz “zimskog sna”, novi lokali se otvaraju, nova lica se pojavljuju, a zanimljivih sadržaja nikada nije bilo više. Jedna sasvim posebna srijeda očekuje nas u Gradu na Rječini. 

Ove srijede, 19.4,. otvoreni su 25. po redu jubilarni Dani Trsata – manifestacija koja bogati m kulturnim, ali zabavnim programom jednako oduševljava Riječane i strane turiste. Centralni događaj svakako je, povijesni spektakl “Povratak Frankopana”, koji će se održati ove subote, 22. travnja na Trsatskoj gradini te u parku Nugent. Uživat ćemo u pravom povijesnom spektaklu: uprizorenju bitke iz 1485. godine, svečanosti ustoličenja novog kapetana Trsata, te defilei i turniri. Atmosferi će pridonijeti bogata scenografije te  tematska događanja poput dvorskih plesova i pucanja iz topa. Svakako ovog tjedna posjetite Trsat i uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima u kojima će uživati sve generacije.

Još jedno važno događanje zauzet će mjesto na Korzu, ove srijede, 19.4. Naime, na kupolu Gradskog tornja, ponovno će se postaviti skulptura dvoglavog orla. Od 10 i 30 sati ujutro do popodneva trajat će iznimno zahtjevan proces postavljanja same skulpture, koji će građani najbolje moći popratiti iz kafića Nad urom. Također, na Korzu će biti predstavljena i posebna izložba o povijesti grada Rijeke, te predstavljanje publikacije o riječkom orlu u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

 

Pripremila: Stilueta

Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE