ZTC

Bliži se Dan žena, a sa njime i brojni eventi koji na ovaj ili onaj način pridaju značaj i podršku ovome danu i ženama uopće. Ovog utorka, 7.3., naša Rijeka se ponosi brojnim događanjima koji su vrijedna posjeta.

U galeriji Kortil nas očekuje izložba ARS, ARTIS(T) – FEMININUM  koja predstavlja puno širu sliku samog pojma Ars (umjetnost) –  vještina, zanat, umijeće, tehnika, metoda… Izložba je organizirana u sklopu 2. susreta poslovnih žena – Dan žena inovatorica. Naglasak će svakako biti na  autoricama koje svoje stvaralaštvo temelje na akademskom, umjetničkom obrazovanju. Ono što opravdava njihovo sudjelovanje na izložbi je što svoju umjetničku estetiku uspješno primjenjuju na produkciju upotrebnih predmeta. Taj iskorak iz svijeta umjetnosti (slikarstvo, skulptura, dizajn, grafika..) u svijet funkcije, uvodi ih u kompleksan proces proizvodnje čiji produkt može biti serijski handmade ili multiplicirani unikat. U svakom slučaju krajnji ishod je proizvod prepoznatljivog identiteta i estetike koja se upisuje u našu vizualnu memoriju.

Umjetnice ili dizajnerice Nada Debelić, Svjetlana Despot, Doris Fatur, Nisa Hrvatin, Ana Glažar, Maja Pejčinović, Vesna Jakić, Mirna Sišul, Sanja Stojković, Marina Marinski i Biserka Vranić imaju svoj proizvod. Većina njihovih produkcija je brendirana. Identiteti izloženih brandova (i onih koji će to tek postati) građeni su na tradicijskim, ekološkim, estetskim ili osobnim vrijednostima, ali svoj uspjeh i prepoznatljivost najviše mogu zahvaliti vlastitoj kreativnosti, hrabrosti i talentu.


 

Ljubitelji fotografije definitivno će htjeti posjetit galeriju Principij, 7.3., sa početkom u 19 h. Naime, očekuje nas otvorenje izložbe fotografije Fotografkinje 2017., te proglašenje nagrađenih i pohvaljenih fotografija i autorica. Za vas će pjevati Mješoviti pjevački zbor “Rijeka-Sempre Allegro”

Očekuje nas i susret s Hrvojem Šalkovićem, sa početkom u 17 i 30 sati, u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka. U vremenu i društvu u kojem živimo ljudi na različite načine pokušavaju pronaći mir. Hrvoje Šalković pronalazi ga u neuhvatljivim i neponovljivim trenucima putujući diljem planete, a potom pišući putopise osobno, samoironično, duhovito u stilu struje svijesti i gonzo novinarstva.  Spajajući stvarne geografske elemente i ljude s vrlinama i ponekom tajnom ili porokom, Šalković u svojim romanima i pričama piše zaigrano, prpošno, dinamično, uvjerljivo, čitko, zanimljivo i životno štivo.

Odličan utorak je pred nama, stoga okupite društvo i uživajte u dozi kulture i umjetnosti…

Pripremila: Katja Grubiša

Izvor:  Facebook : fotoklub Rijeka, galerija Principij, galerija Kortil

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE